La sessió de Consell de comú d’aquest dijous a Andorra la Vella ha servit per presentar les xifres dels pressupostos del primer trimestre del 2013. La consellera delegada de Finances, Comptabilitat i Administració, Maica Nin, ha estat l’encarregada de comunicar els 539.378,54 euros de superàvit que el Comú ha obtingut en aquests tres primers mesos d’any. Les arques comunals han ingressat més de 6,5 milions d’euros, un 17,89% del que es pressuposta ingressar al llarg de l’any. Pel que fa a les despeses, han estat de 6.013.465 euros, la major part (més de la meitat) destinada a pagar el capítol I de despeses de personal.

La liquidació del pressupost del primer trimestre de l’any a la parròquia d’Andorra la Vella s’ha tancat amb un superàvit de 539.378 euros, una xifra que tant la majoria com els grups de la oposició s’han afanyat a qualificar de poc significativa, ja que, com ha indicat la consellera delegada de Finances, Comptabilitat i Administració, Maica Nin, ‘els primers mesos no són indicatius’ de la tendència. Tant les despeses de personal –3.409.944 euros per als 526 treballadors del Comú, que inclouen funcionaris i eventuals–, com els consums de béns corrents i serveis han estat ‘rebaixats respecte a l’any passat’, el que ha provocat la satisfacció del cònsol menor, Jordi Minguillón.

En aquesta línia, Nin ha volgut destacar la ‘disminució de despeses financeres en un 45%’ i la reducció del 7% dels consums de béns, una política de contenció que ‘s’ha vist afectada per la sentència del cas EMBT que va representar una despesa de 200.000 euros i que sense aquest efecte s’hagués notat més la disminució’.

Pel que fa a l’oposició, la majoria de grups han valorat positivament els resultats econòmics, tot i que el conseller del grup Mixt, Josep Vila, ha mostrat la seva preocupació per l’origen de l’estalvi. ‘Hem tancat una guarderia, tenim una ludoteca sobresaturada i, en canvi, obrim el teatre comunal que, després d’un any tancat, no s’ha trobat a faltar tenint la Llacuna’, ha matisat. Vila ha volgut proposar una retallada d’assessors i càrrecs directius, ‘cada dia fem més llocs d’assessorament i molts no calen, n’hi ha que estan duplicats o triplicats’, a la qual cosa Minguillón ha respost que el ‘capítol I sempre ha estat així i el funcionament és ideal’.

Altres punts del Consell de Comú

A la mateixa sessió de Consell de Comú, s’ha aprovat la proposta de modificació de les normes urbanístiques per permetre la construcció de cobertes planes i la possibilitat d’instal·lar sistemes de generació d’energia fotovoltaica, una demanda dels arquitectes del país per facilitar la seva feina. Tot i així la normativa al casc antic es mantindrà com fins ara, amb una obligació de construir teulades amb inclinació. D’altra banda s’ha aprovat una transferència de crèdit de despesa de capital destinada a una reforma de l’estadi comunal que ‘permeti aprofitar més el pavelló’, donant-li un ús independent a la pista i la gespa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada