El desenvolupament d’un pla parcial d’una unitat d’actuació a la zona de Mestre Xavier Plana permetrà que el comú d’Andorra la Vella rebi en cessió una parcel·la de gairebé 1.000 metres quadrats (concretament 940) en la qual la majoria plantejarà construir un aparcament vertical. La cònsol major, Conxita Marsol, ha destacat que es tracta d’“una zona deficitària” quant a places d’estacionament i que, per tant, s’esforçaran “molt” perquè aquesta infraestructura es pugui construir en aquest indret. L’oposició ha celebrat aquesta proposta, ja que han coincidit també en el fet que calen places de pàrquing en aquesta zona.

Així, i tot i que el projecte és encara molt embrionari, ja que aquest dijous tot just s’ha donat llum verda al pla parcial, Marsol ha destacat que és “molt important” que la corporació pugui comptar amb aquest terreny, i un altre de 696 metres quadrats de parc forestal, ja que la intenció inicial és la de construir un aparcament en una zona que és de les més “densificades” de la parròquia. La cònsol també ha llençat la idea que s’hi podria fer alguna altra infraestructura, com una sala, si bé des de l’oposició consideren, a priori, que l’aparcament és la millor opció. Així, el conseller de Cd’I + Liberals Jordi Minguillon ha posat en relleu que de sales ja n’hi ha ha “moltes” a la parròquia i, en canvi, un aparcament pot ser molt útil en aquesta zona. La consellera del PS + Independents Lídia Samarra, de la seva banda, ha destacat que es tracta d’una “bona iniciativa”.

Marsol ha concretat que es tracta d’un terreny amb dos nivells i que ara caldrà fer un estudi per determinar com fer exactament aquest aparcament i el cost que pot tenir.

D’altra banda, majoria i oposició treballaran durant aquest mes d’agost per decidir la ubicació d’uns panells informatius on consti la informació sobre les places d’aparcament que hi ha disponibles a la parròquia, tant als aparcaments comunals com als privats que en tenen de rotació, i que en total se situen al voltant de les 5.000. Marsol ha detallat que el comú ja compta amb una aplicació tecnològica que permet tenir aquesta informació i que ja s’han fixat unes ubicacions d’aquests panells, però que per acabar-ho de concretar i decidir s’ha convidat a l’oposició a parlar-ne, ja que de totes maneres les empreses estan de vacances i no tornen fins al 20 d’agost. En aquesta data es podria ja tenir aquestes ubicacions al cent per cent acordades (es vol que sigui a les entrades de la parròquia, sobretot) i es podria treure el concurs, amb la voluntat que aquest sistema estigués operatiu al mes de desembre. Des de l’oposició consideren que aquests panells poden ser una bona proposta, especialment per als turistes, i Minguillon s’ha mostrat sorprès perquè els treballs estiguin valorats en 200.000 euros. “Està molt bé de preu”, ha dit, i ha desitjat que realment el que es vol fer es pugui materialitzar dins d’aquest cost.

D’altra banda, el consell de comú d’aquest dijous també ha servit per acordar adjudicar els treballs de construcció d’un aparcament al carrer de la Valira per un import de 252.483 euros. És previst que es comenci a fer a partir del 20 d’agost i que els treballs s’allarguin unes vuit setmanes. D’aquesta manera, segons ha remarcat la cònsol major, podria estar en marxa quan se celebri la Fira d’Andorra la Vella. El que s’ha de decidir és si es destina en la seva totalitat a vehicles o hi podran estacionar també autobusos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada