El Comú d’Andorra la Vella recorda l’obligació de mantenir netes les voreres de neu

Amb data 21 d’octubre del 2010, el Comú d’Andorra la Vella va trametre una carta al president de l’Associació d’Agents i Gestors Immobiliaris – AGIA – on li exposava que, en vista a la temporada d’hivern i en previsió de nevades, calia actuar des del sector privat segons ho estipula l’Ordinació reguladora de la higiene pública de data 19 de desembre del 2007.

En aquesta carta, s’hi explicava que l’Àrea d’Higiene Pública comunal és l’encarregada de la treta de neu de tots els espais públics comunals, però que, tal i com consta en el text de l’ordinació citada, “és obligació del propietari i/o de l’usuari del terreny, local, comerç, edifici o finca en general, el manteniment de la vorera neta de neu”.

En aquest sentit, el Comú demanava la col·laboració dels membres de l’AGIA, mitjançant la intervenció del seu president, per a transmetre’ls un escrit en els mateixos termes – carta per adreçar a tots els membres de l’associació -, amb l’adjunció d’un cartell informatiu per a afixar-lo en cada finca.

En cas de nevada, per facilitar als particulars la neteja dels espais que els correspon mantenir nets i expedits, el Comú posa a la seva disposició, gratuïtament, sal mineral per al desglaç, que podran recollir a l’aparcament Prat de la Creu d’Andorra la Vella i al Magatzem Central del Cedre, a Santa Coloma.

4.250 quilograms de sal ecològica utilitzada per al Passeig del Riu.

200.000 quilograms de sal mineral en estoc.

L’Administració comunal, per a assumir la tasca de neteja i treta de neu, com és previst en el protocol d’actuació, mobilitza tots els efectius del Servei d’Higiene i del equips de neteja diürna, que es complementen, en cas de necessitat, amb membres dels Serveis d’Obres, Enllumenat i Manteniment. Un total de més de 40 persones.

Els treballs de treta de neu, específicament a les vies públiques, es completen amb maquinària comunal:

Tres camionetes amb caixa

Dos quads amb pala

Un camió petit “Unimog”, amb pala i saladora

Un camió “Unimog” gran, amb pala i saladora

Cinc motocultors amb pala

Un vehicles “Bobcat”

Diverses saladores manuals que s’empren per a desgelar voravies i places

 

Ordinació del 19 -12 -2007 reguladora de la higiene pública

En cas de nevada, és obligació del propietari i/o de l’usuari del terreny, del local, del comerç, de l’edifici o finca en general, el manteniment de la vorera neta de neu.

La neu que no pugui ser liquada serà amuntegada damunt la vorera, sense llençar-la al mig de la calçada, i de manera que quedi expedit l’accés a l’embornal del  clavegueram.

Entre la façana i la neu amuntegada s’haurà de deixar, net i en bones condicions, l’espai suficient per al pas còmode dels vianants.

El Comú subministrarà producte per al desglaç als particulars de forma gratuïta per què puguin complir les obligacions relatives en matèria de treta de neus.

Procedirà a la neteja de les voravies, calçades, parcs, places, voreres i voravies de competència comunal i d’aquelles voreres que no confrontin amb terreny edificat o que no sigui explotat per comerços, empreses i/o indústries.

Retirarà, també. la neu amuntegada a les voreres i voravies pels propietaris d’edificis, comerços o industrials. Aquesta neteja s’iniciarà un cop finalitzada la nevada, prioritzant la retirada de neu dels espais públics esmentats, abans de procedir a la retirada de la neu acumulada en voravies i voreres.

 

El Comú de la Parròquia d’Andorra la Vella agraeix la inestimable col·laboració de tots els veïns i roman a la seva disposició per resoldre qualsevol dubte o consulta.

 

 

1 comentari

  1. Vist que l’Hble. Comú d’Andorra va netejar d’herbes i brossa unes parceles de particulars a la zona de La Creu Grossa en plena campanya electoral emprant personal i mitjans comunals, els ciutadans d’Andorra la Vella tenen dret a ser tractats en igualtat de condicions que els propietaris abans esmentats i per tant el comú hauria de netejar la totalitat de les voravies de la parròquia per no ser acusat de comu de prevaricadors

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES