treta-neuEl Comú de la parròquia d’Andorra la Vella recorda a la ciutadania que en cas de nevada, és obligació del propietari i/o de l’usuari del terreny, del local, del comerç, de l’edifici o finca en general, el manteniment de la vorera neta de neu.

La neu que no pugui ser liquada serà amuntegada damunt la vorera, sense llençar-la al mig de la calçada, i de manera que quedi expedit l’accés a l’embornal de la claveguera. Entre la façana i la neu amuntegada s’haurà de deixar, net i en bones condicions, l’espai suficient per al pas còmode dels vianants.

El Comú subministrarà producte per al desglaç als particulars de forma gratuïta perquè puguin complir les obligacions relatives en matèria de treta de neus.

El Comú procedirà a la neteja de les voravies, calçades, parcs, places i voreres de competència comunal i d’aquelles voreres que no confrontin amb terreny edificat o que no sigui explotat per comerços, empreses i/o indústries. Retirarà també la neu amuntegada a les voreres per part dels propietaris d’edificis, comerços o industrials. Aquesta neteja s’iniciarà un cop finalitzada la nevada, prioritzant la retirada de neu dels espais públics esmentats, abans de procedir a la retirada de neu acumulada en les voreres. (Extret de l’Ordinació reguladora de la Higiene Pública del 19 de desembre del 2007 – Article 16)

En cas de nevada, per facilitar als particulars la neteja dels espais que els correspon mantenir nets i expedits, el Comú posa a la seva disposició, gratuïtament, sal mineral per al desglaç que podran recollir a l’aparcament Prat de la Creu d’Andorra la Vella i al magatzem central del Cedre, a Santa Coloma.

4.250 quilograms de sal ecològica utilitzada per al Passeig del Riu.

200.000 quilograms de sal mineral en estoc.

L’Administració, per a assumir la tasca de neteja i treta de neu, tal i com ho preveu el protocol d’actuació, mobilitza tots els efectius del Servei d’Higiene Pública i del equips de neteja diürna, que es complementen, en cas de necessitat, amb membres dels Serveis d’Obres, Enllumenat i Manteniment. Un total de 47 persones.

Els treballs de treta de neu, específicament a les vies públiques, es completen amb maquinària comunal:

Tres camionetes amb caixa

Dos quads amb pala

Un camió petit Unimog amb pala i saladora

Un camió Unimog gran amb pala i saladora

Cinc motocultors amb pala

Un bobcat

Diverses saladores

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada