El Comú d’Andorra la Vella ha ofert al Govern un terreny a la Comella com a possible ubicació de l’heliport nacional. El conseller d’Obres i Urbanisme, Eron Estany, ha explicat a l’ANA que es tracta d’una parcel·la situada en el quilomètric 3,5 de la carretera de la Comella, abans d’arribar a l’alberg, en un revolt amb vistes a la vall -conegut popularment com el mirador- i on fa anys el Comú hi instal·lava un cartell desitjant les bones festes per Nadal. Estany ha indicat que, aparentment, es tracta d’un emplaçament adequat ja que tindria accés rodat i els helicòpters no haurien de sobrevolar gairebé cap edifici per aterrar o enlairar-se. De la seva banda, el Govern ha informat que de moment no han rebut terrenys de cap altre parròquia i que els comuns de Canillo, Ordino i la Massana ja han respost dient que no tenen terrenys adequats.

El conseller d’Obres i Urbanisme del Comú d’Andorra la Vella, Eron Estany, ha explicat que es tracta d’una parcel·la de propietat comunal que forma part d’un terreny que el Comú va comprar fa uns 30 anys de més de 100.000 metres quadrats. Per tant, tot i que la parcel·la fa uns 4.000 metres quadrats, no hi hauria problema per ampliar-los. Estany ha indicat que l’emplaçament compleix tots els requisits posats pel Govern, ja que es troba a 1.300 metres, una mica més amunt que el Patapou, i permet que l’helicòpter pugui maniobrar a fins a 150 graus.

Ara caldrà que el Govern faci els estudis tècnics per assegurar-se que és un emplaçament adequat, sobretot pel que fa a la direcció dels vents, etc. Des de l’Executiu han informat que el terreny compleix els requisits mínims, i que de manera imminent començaran a estudiar les característiques tècniques, tot i que no s’ha fixat una data límit per fer-ho. D’altra banda, de moment no s’ha rebut cap altre terreny comunal, i els comuns de Canillo, Ordino i la Massana ja han informat que no en tenen cap de disponible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada