El Comú d’Andorra la Vella presentarà un recurs a la construcció de l’heliport al Patapou

La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, s’ha manifestat aquest dimecres ‘radicalment en contra’ de la ubicació de l’heliport al Roc del Patapou després de saber que el Govern ha adjudicat el projecte de la seva construcció a la UTE Cathelicòpters Heliand. Ferrer s’ha mostrat molt contundent i  ha dit que ‘anirem als tribunals’ argumentant que el projecte ‘sobrevola el nucli urbà d’Andorra la Vella, és una zona de risc natural i no edificable contemplada en el pla urbanístic de la parròquia, i no hi ha accés rodat a la zona d’enlairament’ -l’enllaç entre la terminal i la pista es fa a través d’un funicular- cosa que, a parer de Ferrer, dificulta les tasques d’emergència en cas d’algun accident. Ferrer ha assegurat que ‘ja havia avisat el Govern’ d’aquesta situació i que havia ofert altres terrenys alternatius que ‘no tenien aquests inconvenients’.

Rosa Ferrer, cònsol major de la capital, ha manifestat ‘l’oposició frontal del comú d’Andorra la Vella’ al projecte de construcció de l’heliport al Roc del Patapou. Ferrer ha argumentat el seu posicionament dient que el projecte ‘sobrevola el nucli urbà d’Andorra la Vella, és una zona de risc natural i no edificable contemplada en el pla urbanístic de la parròquia, i no hi ha accés rodat a la zona d’enlairament’ -l’enllaç entre la terminal i la pista es fa a través d’un funicular- cosa que, a parer de Ferrer, dificulta les tasques d’emergència en cas d’algun accident. També ha esmentat la proximitat amb els veïns de la zona i amb el col·legi Sant Ermengol.

La cònsol major ha assegurat que ‘ja havia avisat el Govern’ d’aquesta situació i que havia ofert altres terrenys alternatius. ‘Els vaig proposar (al Govern) seure en una taula i mirar emplaçaments viables’, ha dit, ‘ja abans i tot que fessin el plec de bases. Quan vam saber que hi havia aquesta proposta, ja els vam avisar que ens oposaríem frontalment’.

‘Acudirem als tribunals perquè no hi estem d’acord, perquè no és el lloc idoni’ i ha retret que no s’hagi consultat el Comú tenint en compte que la Constitució reserva matèria d’urbanisme com a competència comunal. ‘El Comú alguna cosa hi tenia a dir’, ha afegit.

Rosa Ferrer ha assegurat que compta amb el suport de ciutadans de la parròquia i els veïns. Un cop s’hagi publicat al BOPA, el consistori tindrà 13 dies per presentar el recurs administratiu a Govern. Si aquest no prospera la cònsol ja ha advertit que anirà als tribunals ‘i si convé fins al Constitucional’.

4 comentaris

  1. Ja té collons que en aquest país mai es posin d’acord per res.

  2. La Passionària torna a representar el seu paper.

  3. Declaració d’interès nacional i a tomar pel c…
    La resta teatro i del bueno i vostè en sap un rato de teatro

  4. Ja torna a piular la Roseta. És tan fàcil com que no el vol a la seva parròquia, és tot. Hi deu tenir algún vot per allà dalt i per Andorra La Vella preparat per d´aqui 3 anys perquè és clar…cobrar més que el Cap de Govern val la pena lluitar-ho. De veritat creu que un govern, sigui quin sigui, tirarà un projecte així sense haver analitzat res?? Ho senzillament perquè no són dels seus? Si perd tots aquests recursos que vol fer, dimiteixi.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES