El Comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquest dijous la dissolució de la societat de promoció turística TURECAV, i per això ha hagut de nomenar un Consell d’Administració transitori que estarà format pels cònsols, Conxita Marsol i Marc Pons, per la consellera de Finances, Maica Nin, i la consellera del PS, Dolors Carmona. Des de Cd’I+Liberals han preferit no formar-ne part, ja que no estan d’acord amb les formes. En aquest sentit, Jordi Minguillón ha assegurat no entendre perquè es forma un Consell d’Administració si el que es vol és acabar amb la societat. Per la seva banda, Marsol ha explicat que aquesta empresa pública encara consta al Govern i els tràmits són aquests. El Consell d’Administració nomena un liquidador, que en aquest cas serà l’interventor, i a partir d’aquí s’inicia un procés i TURECAV seguirà en marxa durant els propers cinc o sis mesos perquè té projectes pendents que ja s’havien aprovat.

El Comú d’Andorra la Vella ha anunciat la decisió de dissoldre TURECAV, la societat pública encarregada de la promoció turística de la parròquia, perquè “hi havia molta confusió i des del Comú es pot treballar perfectament amb organització, no tenim per què fer adjudicacions directes, que sembla que era la finalitat”. En aquest sentit, la cònsol major ha assegurat que estan estudiant els casos concrets, i tot i que encara no estan en disposició de confirmar cap irregularitat, han considerat que no era necessària la continuïtat de la societat.

Per la seva banda, des del PS han reconegut no comparteixen el funcionament ni la normativa que regulava l’entitat però no estan d’acord amb la dissolució de TURECAV. La consellera socialdemòcrata Dolors Carmona ha proposat la revisió, modificació i millora del marc legal per després valorar la liquidació de la societat.

Finalment, el conseller de Cd’I+Liberals Jordi Minguillón ha lamentat la dissolució perquè ha explicat que la societat pública es va crear seguint l’estil d’Andorra Turisme, i “és el model idoni per fer aquest tipus de treball”. A més, ha aprofitat per demanar durant la sessió del consell per la possible privatització de l’alberg de la Comella, tot i que Marsol li ha assegurat que de moment no està previst i se seguirà explotant com a alberg.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada