El comú d’Andorra la Vella impulsa un estudi per reglamentar la carrera professional interna

Com que l’avaluació de la gestió de l’acompliment (GAdA) dels treballadors comunals està suspès des de fa gairebé més de deu anys, el comú de la capital ha decidit impulsar un estudi per fer una llista dels llocs de treball dels funcionaris comunals, dissenyar un nou organigrama, fer una nova escala salarial i reglamentar la carrera professional dins de la corporació comunal.

L’estudi s’ha encarregat a una persona de confiança del comú i hi treballarà els propers quatre mesos a partir de l’1 de juny. “Quan tinguem l’anàlisi fet el presentarem davant del personal i el començarem a aplicar de cara al gener de l’any que ve”, va explicar la cònsol major, Conxita Marsol. L’objectiu del comú és “buscar una altra espècie de GAdA, no consolidable, que ens permeti que aquestes persones quan entrin a la corporació sàpiguen fins on poden arribar”.

Una notícia que Marsol va explicar després que durant la sessió de consell de comú s’anunciés l’atorgament de vuit Complements de Responsabilitat Afegida (CRA) per a vuit treballadors del comú, vigents, com a màxim, fins a finals del mandat actual. Una decisió que ha estat criticada per la minoria, que ha reclamat que aquestes millores retributives s’haurien d’impulsar mitjançant edictes i no a dit.