El Comú d’Andorra la Vella denuncia actes vandàlics als entorns de Santa Coloma i a la plaça del Poble

brestolada cami del riu

El Comú d’Andorra la Vella ha denunciat a la Policia un seguit d’actes vandàlics que s’han produït aquest diumenge a la matinada a Santa Coloma, als entorns de la localitat i a la plaça del Poble de la capital. Tal com ha explicat el cònsol major, Jordi Minguillon, durant la matinada, i coincidint amb els actes de la Festa Major de Santa Coloma, s’han produït diferents destrosses. Els particulars afectats, per la seva banda, també han interposat les corresponents denúncies.

Entre d’altres coses s’ha fet malbé part de la porta del recinte de l’església de Santa Coloma, s’han trencat els vidres d’un cotxe estacionat a la zona, així com diversos elements de mobiliari urbà i la marquesina d’una parada d’autobús. L’acció més greu, però, ha tingut lloc al passeig del riu, just a la sortida de Santa Coloma en direcció Andorra la Vella. Allà, s’han llançat al riu i al mateix paviment del passeig un seguit de pots de pintura de l’obra dels camps de futbol que s’està fent a la Borda Mateu.

Minguillon, que ha condemnat enèrgicament els fets, ha destacat que “la pintura és tòxica, i ha anat a parar al riu, de manera que això pot provocar un important impacte mediambiental”. A banda, també s’ha fet malbé part del paviment del passeig.

D’altra banda, també s’han detectat robatoris i petites destrosses a les parades de la fira d’artesania i alimentació ubicada aquests dies a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. En aquest cas, Minguillon ha destacat que la zona disposa de càmeres de videovigilància, i ha apuntat que aquest fet podria ajudar als investigadors a determinar la identitat dels vàndals. En aquest sentit, el cònsol major ha mostrat l’esperança que se’ls pugui localitzar i “almenys l’ensurt se l’enduguin”.

Minguillon ha qualificat el fet de “bretolada, tot i que se li podria dir d’una manera més dura”. “Són diners públics, i és fer mal per fer mal”, ha afegit. Tot i que no està clar que els autors de tots els actes siguin la mateixa o les mateixes persones, Minguillon sí que ha apuntat que les accions s’han succeït de forma consecutiva, de manera que podria ser obra del mateix o mateixos autors.

Finalment, ha fet una crida al civisme i a acabar de gaudir de la Festa Major de Santa Coloma amb respecte.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

  1. À cause des festa major et des événements internationaux, de nombreuses personnes présentes en Andorre sont très alcoolisées. J’ai été surpris que la police n’était pas présente en force à Arinsal, où la festa major s’ajoutait au championnat du monde de vtt. Ainsi samedi, de très nombreux jeunes s’ennivraient sur les parking d’Arinsal. Dommage et Attention ! Andorre ne doit rien lâcher sur la sécurité !

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES