És molt important que els propietaris i comerciants netegin ràpidament els trams de voravia situats davant dels seus eficis o locals, perquè s’anuncia per demà un descens sever de les temperatures i la neu es transformarà ràpidament en gel.

El Comú d’Andorra la Vella destina a aquest episodi excepcional de nevades una seixantena llarga d’efectius, a banda dels agents de circulació, que anirà reforçant puntualment en la mesura de les seves possibilitats. Tot i així, recorda la importància que els ciutadans compleixin amb les seves obligacions i col·laborin en la treta de neu. Es demana cura en aquestes tasques perquè els importants gruixos acumulats fan que hi hagi perill de caiguda de grans blocs de neu de les teulades. El Comú aconsella no utilitzar el vehicle particular si no és del tot imprescindible per evitar contribuir a situacions de col·lapse circulatori.

L’Ordinació reguladora de la higiene pública del 19 de desembre de 2007 estableix que, en cas de nevada, és obligació del propietari i/o usuari del terreny, del local, del comerç, de l’edifici o finca en general, el manteniment de la vorera neta de neu.

La neu que no pugui ser liquada serà amuntegada damunt la vorera, sense llençar-la al mig de la calçada, i de manera que quedi expedit l’accés a l’embornal de la claveguera. El Comú s’encarregarà d’enretirar-la, tot i que prioritzarà la neteja d’espais públics i voreres que no llindin amb terreny edificat. Entre la façana i la neu amuntegada s’haurà de deixar net i en bones condicions l’espai suficient per al pas còmode dels vianants.

2 comentaris

  1. Bon dia, Porto visquen ja fa mes de cinc anys al carrer Xavier Mestre Plana al edifici Can Sola 4. I es una vergonya com esta el carrer tot glaçat. Malauradament estic molt disgustada ja que ni veins ni nungú neteja la voraria. Sempre que neva passa lo mateix i avui amb la baixada de temperatures està pitjor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada