Quatre entitats de la parròquia reben, per primera vegada, una consideració especial en haver estat declarades d’interès públic. Es tracta de l’Esbart Dansaire, la Gresca gegantera, l’Associació de Fallaires i l’Orfeó Andorrà que, globalment, reben una aportació d’uns 70.000€. A més, s’han destinat 24.500€ a projectes d’entitats culturals, i 10.000€ per desenvolupar festes de barris com El Puial o La Margineda.

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella rep una subvenció de 26.300€ i una segona aportació de 4.000€ per acabar de sufragar el desplaçament fins a Corea, on participa com a convidat al prestigiós Festival Mundial de Dansa de Cheonan del 28 de setembre al 2 d’octubre.

Després de l’Esbart, l’Orfeó Andorrà, amb 15.780€, i la Gresca Gegantera, amb 14.000€, són les entitats culturals que han rebut una subvenció més generosa. És remarcable que tant l’Esbart com la Gresca Gegantera han signat un conveni amb el Comú, a través del qual es garanteixen una subvenció anual. L’Associació de Fallaires, de la seva banda, ha obtingut una subvenció de 2.848€ per desenvolupar el projecte d’escola folk.

La partida de 25.000€ destinada a entitats culturals s’ha distribuït entre onze projectes. Entre els criteris de valoració, s’ha tingut en compte que les entitats tinguin un arrelament cultural a la parròquia i que proposin activitats que complementin el programa cultural d’Andorra la Vella.

La subvenció més gran d’aquest capítol, d’uns 11.800€, ha anat a parar a mans de l’Agrupació Sardanista, que aquest mes de maig ha celebrat a Andorra la Vella la Final de la Sardana de l’Any i que el proper 25 de juny celebrarà a Andorra la Vella l’Aplec de la Sardana. Tant el Cineclub de les Valls com l’Associació d’Amics dels Orgues reben una subvenció propera als 3.000€. Perceben imports entre 1.000€ i 1.500€ Àgora Cultural, la Societat Andorrana de Ciències i el Club Internacional d’Andorra. La Xarranca i la Fundació Marcel Chevalier han obtingut subvencions inferiors a aquest import.

Cal assenyalar que algunes entitats culturals no han obtingut subvenció perquè, o bé els seus projectes no s’han adequat als criteris d’atorgament, o bé perquè ja s’havien beneficiat al febrer d’un altre tipus de subvencions específiques atorgades amb motiu de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura. S’hi va destinar un capítol especial de 20.000€.

(Text: Comú d’Andorra la Vella)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada