El comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquest dijous, amb les abstencions del PS+I i el vot favorable del conseller de Cd’I + Liberals Jordi Minguillon (Víctor Pintos no hi ha assistit a la sessió), els canvis urbanístics que han de fer possible la construcció del projecte de casino de Jocs SA a la parcel·la a tocar de l’aparcament Vinyes. Aquesta modificació ha rebut el vistiplau de la comissió tècnica d’urbanisme (CTU). De fet, només hi ha hagut dues observacions del Govern en relació a l’ús públic de la plaça que va sobre l’edifici i a la passarel·la que ha de connectar aquest nou espai amb la plaça del Poble.

D’aquesta manera, tal com han comentat tant la cònsol major, Conxita Marsol, com el conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, des de l’executiu s’ha posat en relleu que l’ús públic ha de “ser a perpetuïtat”, tal com ha concretat la cònsol, afegint que malgrat ella no està d’acord amb aquesta visió, el que es farà és fer constar al conveni que s’ha de signar amb els impulsors de l’edifici que la coberta on es farà la plaça serà d’ús públic com a mínim durant els 22 anys que tindran per explotar el casino. Així, aquesta qüestió no s’inclou a la fitxa tècnica però sí es detallarà en l’acord entre les dues parts. De fet, i tal com ha afegit la cònsol major, els impulsors de l’edifici també havien fet una observació durant l’exposició pública en aquest sentit: que l’ús públic estigui lligat al temps que durarà l’explotació del casino. Tal com ha explicat Cortés, una altra de les remarques del Govern ha anat en el sentit que el terme “contínuum” per referir-se a la connexió entre la coberta de l’edifici i la plaça del Poble no s’adeia i s’ha concretat més.

Des de l’oposició les conselleres del PS + I Dolors Carmona i Lídia Samarra han lamentat que s’hagi fet aquesta “modificació a mida” i que no estiguin tancats aspectes com per exemple la passarel·la que hauria de construir el comú entre la coberta de l’edifici i la plaça del Poble. Marsol els ha respost que de moment hi ha garanties que hi hagi un “espai públic per molt temps” i que seran els comuns futurs els que hauran de decidir si volen fer aquesta connexió ja que la propietat estarà obligada a fer la corresponent entre l’espai públic i l’avinguda Meritxell. D’aquesta manera, ha defensat que es tracta d’una “bona oportunitat” per a la parròquia i ha recordat que no hi ha “res d’excepcional” en el canvi que s’ha fet en el pla d’urbanisme, ja que s’hauria fet de la mateixa manera a demanda de qualsevol altre particular. En aquest sentit, ha reiterat l’aval de la CTU.

En el mateix sentit, Minguillon ha defensat el vot favorable ja que entenen que és “un tema d’interès” que en principi afavoreix tant la parròquia com els propietaris de la zona i, a més a més, ha remarcat que aquest canvi en el pla d’urbanisme és totalment legal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada