El Comú cedeix 8 pisos de Jovial per fer “acompanyament” dels joves que surten del CAI

ferrer minguillon

El Comú d’Andorra la Vella ha ampliat aquest dimecres el nombre de pisos de Jovial cedits al Departament d’Afers Socials per a persones amb necessitats i per optimitzar recursos, segons han informat la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, i el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón. Amb el conveni signat aquest dimecres passen de 4 a 8 pisos que, de moment, serviran per allotjar els joves del Centre d’Acolliment d’Infants (CAI) que un cop complerts els 18 anys han de sortir del centre i necessiten acompanyament per ajudar-los en la inserció laboral i social, ha exposat Ferrer.

Es tracta de set pisos normals i un d’adaptat per “objectius socials”, segons ha explicat el cònsol major de la capital, Jordi Minguillón. La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ha indicat que el preu de l’arrendament permet engegar projectes de caràcter social i a partir d’ara serviran per fer l'”acompanyament” dels joves que en complir els 18 anys han de sortir del CAI i ajudar-los en la inserció laboral i social.

El contracte és per a cinc anys i “avui ja se n’ocuparan 8”, ha dit Ferrer. Més endavant, i en funció de les necessitats del moment, també s’hi podran allotjar usuaris del projecte Vida Independent, que ara ha assumit el Ministeri.

Estudiar la sentència del GAdA

Sobre els càlculs del Sitca en relació al que el Comú deu als treballadors per la rebaixa del GAdA, Minguillón ha dit que estan estudiant la sentència per veure com s’aplicarà i “de quina manera hi hem de fer front”. Per determinar-ho tenen sis mesos, i un cop elaborat l’informe, “farem l’aplicació que la llei ens marqui”, ha manifestat el cònsol.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.