El Comitè executiu del Partit Socialdemòcrata, per acord del Comitè directiu extraordinari, va aprovar ahir la convocatòria d’eleccions primàries obertes pe elegir el candidat a cap de Govern als propers comicis generals per part dels socialdemòcrates. Durant el Comitè directiu també es va constituir la comissió de primàries obertes.

El procés de primàries obertes ja està en marxa. El reglament de primàries obertes a la ciutadania del PS s’ha basat en el desig de “donar un impuls especial a la participació individual dels militants del Partit Socialdemòcrata garantint i
defensant el dret de cada militant a escollir la candidata o el candidat a Cap de Govern” tot i incorporant, per primera vegada, la participació “més enllà de les fronteres del partit”.

D’acord amb l’ideari que defensa el Partit Socialdemòcrata “ha de ser la pròpia societat andorrana qui esculli, de forma conjunta amb la militància del partit, el nostre candidat o candidata a Cap de Govern”. Així va quedar reflectit a la ponència intitulada “Primàries obertes a la ciutadania”, aprovada en l’XIè Congrés del Partit Socialdemòcrata de l’abril del 2013.

També destacar que aquest Reglament pretén desenvolupar els principis de participació i transparència, presents als Estatuts fundacionals del Partit Socialdemòcrata.

(Text: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada