voluntariatEl Dia Internacional del Voluntariat s’ha celebrat aquest dijous al vespre amb un acte destinat a reconèixer la tasca de diverses entitats i associacions que treballen en aquest àmbit.

L’acte ha tingut lloc a la Sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany amb la participació de la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé.

En aquesta edició, el Comitè Andorrà del Voluntariat (CAV) ha reconegut la tasca desenvolupada per l’entitat Laika, l’associació protectora dels animals de companyia. El CAV ha destacat el treball de l’entitat per a millorar l’entorn i facilitar als molts animals abandonats, maltractats i oblidats una vida més fàcil. El guardó ha estat recollit pel president de Laika, Josep Mas, de mans de la ministra Suñé.

Durant l’acte, s’ha volgut homenatjar també el cap d’àrea del Departament de Joventut i Voluntariat, Pere Guiu, a les portes de la jubilació, i amb una llarga trajectòria en diferents departaments de l’administració. Agustí Pifarré, coordinador del Departament, ha destacat la “passió” amb que ha desenvolupat les seves funcions que el fan mereixedor “d’aquest agraïment especial”.

La jornada ha servit per escoltar les experiències de tres accions de voluntariat en els àmbits internacional, esportiu i social a càrrec  de l’Associació Andorrana de Cooperació Veterinària, de la Federació Andorrana de Motociclisme i de Voluntaris per al Benestar, respectivament.

Roser Suñé i i Agustí, Pifarré han lliurat  els carnets de voluntaris als representants de diverses associacions. Amb aquests ja són prop de 450 voluntaris que pertanyen a tretze entitats, que disposen del carnet que els identifica com a voluntaris d’Andorra.

En la seva intervenció, la ministra d’Educació i Joventut  ha destacat l’increment de les accions de voluntariat durant el darrer any amb la creació d’associacions i altres tipus de moviments destinats a ajudar els més desafavorits. “El rol del voluntari ha esdevingut pràcticament imprescindible per dur a terme aquestes accions”. Roser Suñé ha advertit però de la necessitat de preservar el voluntariat d’accions que no són estrictament sense ànim de lucre.

L’increment del nombre de voluntaris inscrits ha estat molt ben valorat per part de la ministra que ha expressat la necessitat de seguir animant la població, però especialment, els més joves per implicar-se en tasques de voluntariat. Actualment el Departament de Joventut i Voluntariat disposa d’una base de dades de més de 450 voluntaris. En el parlament que ha clos l’acte, Suñé ha aprofitat per sensibilitzar les empreses que trobin els mecanismes per desenvolupar el voluntariat corporatiu en benefici de la comunitat.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada