A falta de la reunió amb el guanyador del concurs d’adjudicació i el Comú, ajornada al proper dimecres, els comerciants d’Andorra la Vella encara no saben quina part de la despesa els correspondrà assumir. Recorden que tot just fa dos mandats ja es va fer una remodelació de l’avinguda Meritxell i ara és un moment molt dolent per a l’administració i els comerços, en el qual s’han de fer les coses amb seny. L’Associació de Petits Comerciants insisteix en la dinamització del comerç, però contenint la inversió, i anima als comerciants que vulguin fer una remodelació ambiciosa a fer aportacions per costejar les obres. Els comerciants del Centre Històric, per la seva banda, reclamen més inversió en el seu barri, tal com es demanava al plec de bases, i demanen al Comú que aposti per un eix que és motor de la parròquia, destinant-hi més recursos.

Fa aproximadament un mes es va resoldre l’adjudicació de les obres de millora dels eixos comercials de la parròquia d’Andorra la Vella i a hores d’ara els comerciants encara no saben quin serà el cost del projecte que hauran d’assumir ells (del total dels 1,2 milions d’euros que s’estima que pot costar). Després que l’Associació de Comerciants i Veïns de Meritxell ja valorés que cal que sigui un canvi substancial i que la inversió sigui coherent, la resta d’associacions de la parròquia veuen amb escepticisme els primers canvis, com la remodelació del sentit de circulació a l’avinguda Meritxell. Creuen que les reformes que es proposen són una mica descafeïnades i que el Comú hauria d’apostar més fort per aquesta remodelació. El representant de l’Associació de Comerciants Maria Pla-Prada Ramon, Joan Babot, insisteix en que encara no saben com es finançarà tot plegat i que desconeixen com afectaran exactament les remodelacions al seu barri.

El president de l’Associació de Petits Comerciants, Joan Arderiu, per la seva banda, insisteix en què s’ha de dinamitzar el comerç, però contenint la despesa. Recorda a aquells que s’han queixat que aquesta és una obra de mínims que ‘es va fer una adjudicació i el que la va guanyar va ser el que tenia la millor puntuació, que a més era el més barat’, i també suggereix que ‘si algú vol fer una aportació i vol fer-ho al seu gust segurament el Comú no té cap inconvenient’. A més recorda que ‘tot just fa quatre anys que es va fer una remodelació i que el Comú no està ara en situació d’endeutar-se’.

 

Els comerciants del Centre Històric es queixen de poca inversió en la seva zona

El president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric (ACCH), Miquel Canturri, recorda que es van abstenir –juntament amb l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’Avinguda Meritxell– en les votacions per adjudicar el projecte. Per Canturri al projecte guanyador no hi ha cap intervenció prevista al Centre Històric, tot i que dins del plec de bases es demanava una integració d’aquesta zona en la remodelació. Per Canturri ‘és el moment de ficar les cartes cara amunt’, i el Comú els ha de dir quina inversió pensa aportar i donar solucions per al centre històric en la reunió amb l’enginyer guanyador del projecte.

El president de l’ACCH creu que ‘el projecte és prou important perquè s’hi bolquin diners’ però lamenta que el Comú no el veu com un projecte prioritari, de parròquia. Recorda que una equivocació política en l’última remodelació de l’eix comercial l”estem pagant ara tots’ i que, ara, l’actual administració hauria d’apostar per no fer ‘un projecte a mitges’, per considerar-lo una prioritat ‘tal com aposta Escaldes per Carlemany’. Insisteix en que els comerciants saben que hi ha dificultats però que ‘el comerç no es mou’ i recorda que si es comencen a tancar botigues ‘a veure qui pagarà els tributs’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada