El comerç ha perdut un 10% de punts de venda els darrers 15 anys i uns 2.000 treballadorsSón xifres que evidencien la crisi d’un sector que treballa perevolucionar i reestructurar-se. Un dels reptes pendents és avançar en l’ecomerç. Un aspecte en el qual la Cambra de Comerç vol posar fill a l’agulla i treballar per resoldreels problemes. Se n’ha parlat a la jornada Horitzó Retailon un expert ha posat en relleu la necessitat de desenvolupar les compres a través del mòbil segons informa RTVA.

Mentre el comerç ha perdut un 10% dels punts de venda i 2.000 treballadors els últimsquinze anys, el sector de la restauració ha crescut un 15%. Són dades que reflecteixen la crisi que pateix el sector des de fa anys i que s’han analitzat en una jornada organitzada perla Cambra de Comerç. Des del Govern s’ha reiterat la necessitat d’evolucionarper a la qualcosa s’ha posat en marxa el pla estratègic, que deixarà com més avançat millor pel 2019. “Els consumidors cada vegada volen més lleure i potser dediquen menys a les compres”, assegura el ministre de Turisme, Francesc Camp, qui afegeix que “a la vegada que han baixat els punts de venda, han pujat els serveis hotelers, el mercat s’adapta”.

Des de la Cambra de Comerç s’ha destacat la manca d’acompanyament tècnic i jurídic del sector, per a la qual cosa s’ha creat una xarxa d’ajuda amb territoris veïnsL’entitat tambévol avançar en una de les mancances més importants, el desenvolupament de l’ecomerç. “Els punts conflictius són el tema del pagament, els tràmits duaners… anirem a solucionar-ho al màxim”, assegura el president, Miquel Armengol.

De fet els experts van més enllà, ja no es tracta de comprar per internetsinó de fer-ho a més a través del telèfon móbil. Andorra té un repte creu el fundador de MF Màrqueting Catalyst i professor d’ESADE Lluís Martínez-Ribes.

Martínez-Ribes veu positiu el pla estratègic del que cal dur a terme però assegura que no preveu els aspectes emocionals i cerebrals que realment indueixen a la compra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada