El comerç detecta un increment del nivell dels treballadors del sector en els darrers tres anys

El mercat laboral andorrà, igual que el dels països veïns, cada vegada té menys ofertes de feina i en canvi més aturats disposats a treballar. Això i altres factors han influït els darrers tres anys en el perfil dels treballadors del comerç, que segons el vicepresident de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra, Antonio Miralles, ha millorat significativament. Miralles ha explicat que els joves andorrans i residents del país sovint opten per incorporar-se al sector del comerç, i que aquests tenen ‘un bon coneixement de llengües’ i a més estan integrats al país i per tant ‘és més fàcil que s’impliquin’.

Un dels problemes molt comentats per alguns sectors del país són les dificultats a l’hora de contractar treballadors amb les qualitats desitjades. En diverses ocasions hi ha hagut queixes per la manca de quotes obertes a immigració per poder contractar personal que respongui a les demandes dels sectors. En el cas del comerç, però, això ha millorat en els darrers anys.

El fet que cada vegada hi hagi més gent a l’atur provoca que els empresaris tinguin un ventall més ampli per triar els treballadors. A més, el vicepresident de la FACA, Antonio Miralles, assenyala que en els darrers tres anys han observat un canvi de tendència entre els joves del país. S’ha constatat que alguns andorrans i residents que han estat formats al país, i que per tant dominen el català, el castellà i el francès, opten per introduir-se al mercat laboral del comerç.

Segons Miralles, fa uns anys treballar al comerç era una de les últimes opcions per a la gent del país, i normalment aquestes feines les feien els estrangers, però darrerament això ha canviat. Aquestes noves incorporacions permeten comptar amb uns empleats que ja parteixen del domini de llengües i que a més estan integrats al país.

 

2 comentaris

  1. És el que passa moltes vegades, que no s’aprofita la formació de la persona que busca feina; fins i tot una elevada formació pot ser objecte de rebuig en la majoria de les feines que s’oferten, malauradament.

  2. Potser, pero el meu home que te ja una edat , pero molta experiencia, parla idiomes, te una bona formació i a pesar d’aixo no troba feina, es molt facil parlar i fer reportatges, pero l’important es donar solucions a la gent.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES