El color dels nostres ulls

El color d’ulls també pot canviar amb l’edat. Els nens neixen generalment amb els ulls molt clars i a mesura que van creixent el color varia. Als 3 anys la pigmentació sol haver acabat i el color d’ulls que tinguin es mantindrà ja estable. En persones adultes se solen produir petits canvis de color sobretot en mescles de colors marró i verd que se solen enfosquir amb l’edat.

Iridologia. Què és la Iridologia? La iridologia és la ciència que estudia la salut del cos humà a través de l’iris.

Em sembla interessant el fer esment de la iridologia ja que estem parlant justament d’aquesta zona de l’ull que analitza aquesta disciplina. Mentre que per a la medicina “convencional”, la Iridologia és l’estudi de les característiques normals i patològiques de l’iris; per a la medicina alternativa, és un mètode de diagnòstic que permetria conèixer l’estat de salut físic, emocional i mental de la persona; així com el seu historial clínic i complicacions futures; a través de l’observació i interpretació d’una sèrie de lesions, taques, línies i decoloracions que es van reflectint en el seu interior.

¿Per què hi ha ulls de colors diferents? ¿Tindran els meus fills seus ulls de color blau, verd o marró? Canvia el color dels ulls amb l’edat? ¿Puc canviar el color dels meus ulls? Segurament t’hauràs fet aquestes preguntes alguna vegada.

Per què hi ha ulls de colors diferents?

El color dels nostres ulls depèn principalment de la quantitat de pigment que tinguem i a aquest pigment se l’anomena melanina. Com més melanina estigui present més fosc seran i com menys seran més clars. La melanina és el pigment protector que determina el color dels nostres ulls igual que succeeix amb els diferents tons de la nostra pell.

Si la melanina és fosca com és possible que hi hagi els ulls blaus?

La quantitat de melanina en els nostres iris (la part acolorida de l’ull) ajuda a determinar el seu color. Però ja que la melanina en si és marró negre o molt fosc, Com podem obtenir els ulls blaus? Els colors dels ulls com el blau i el verd són produïts per petites quantitats de melanina en els ulls en forma de partícules molt petites que dispersen la llum, igual que les petites partícules de la llum del cel que permeten que es vegi de color blau. Lògicament en els casos d’ulls marrons la quantitat de melanina és molt més gran.

¿Hi pot haver persones que tinguin un ull de color diferent a l’altre?

Si, això és possible i es coneix com heterocromia de Sant Martí que és una anomalia que pot ser total o parcial. Pot aparèixer des del naixement (congènita) o produir-se al llarg de la vida (adquirida). El que sí sabem és el que produeix, una migració diferent dels melanòcits (cèl·lules productores de melanina) durant la fase embrionària / fetal en cada ull, el que dóna com a resultat una concentració de melanina diferent i, per tant, també un color diferent .

No és molt freqüent, no produeix alteracions visuals però és molt espectacular. Si apareix un canvi de color en un dels ulls sobtadament cal consultar-ho amb l’oftalmòleg ja que pot alertar de malalties com la Síndrome de Horner. Ull-blau-ull-marró

Heterocromía de Sant Martí. Ulls de diferents colors

¿Tindran els meus fills ulls blaus, verds o marrons?

A nivell genètic estem acostumats a generalitzar que els ulls de color marró són “dominants” i els blaus “recessius”. No obstant això s’ha demostrat que el color dels ulls no és per res així de simple. Si bé aquests conceptes en general són certs, la genètica de com s’hereten els colors d’ulls és un tema molt més complex del que es pensa.

No es pot simplement determinar els colors dels ulls dels pares i dels avis per, a continuació, calcular les probabilitats de quin color dels ulls tindrà un bebè. De fet, pot succeir que en una família amb moltes generacions d’individus d’ulls marrons apareguin casos amb ulls blaus o verds. També és possible que pares d’ulls blaus tinguin un fill d’ulls marrons. Se sap que el color dels ulls humans s’origina en tres gens, dos dels quals són ben coneguts. Aquests gens representen els colors més comuns (verds, marrons i blaus).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada