masellaCom a norma general, totes les estacions d’esquí han de senyalitzar les seves pistes amb colors que indiquen el nivell de dificultat. Les pistes més fàcils i, per tant, indicades per als principiants, són les de color verd. Aquestes generalment no superen el quilòmetre de longitud i tenen un pendent poc pronunciat, d’entre un 10 i un 15%. A més, els seus remuntadors són més lents perquè sigui més fàcil incorporar-s’hi.

En aquestes pistes es donen classes als novells per aprendre a moure’s amb els esquís o amb la taula d’snowboard.Les pistes blaves tenen un nivell més elevat i uns pendents més pronunciades i en principi estan pensades per a qualsevol esquiador o snowboarder.Les pistes vermelles tenen un grau de dificultat més important i estan dissenyades per a esquiadors i snowboarders amb un nivell mig-alt, que dominin els girs ràpids i les frenades en sec.

Tenen pendents de fins un 40% d’inclinació i poden tenir obstacles en el seu traçat.Per als experts hi ha les pistes negres, que tenen el màxim nivell de dificultat i compten amb pendents amb més del 50% d’inclinació. Són pistes estretes i estan localitzades a les cotes més elevades de les estacions d’esquí.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada