El  Col·legi Español María Moliner d’Andorra ha organitzat, per tercer any consecutiu, la celebració del dia internacional del nombre π. Aquest famós número (π = 3´1415926535….) és imprescindible per realitzar càlculs amb figures que tenim en el nostre entorn quotidià.

L’objectiu general és conscienciar a l’alumnat de la importància d’aquest número irracional, el qual té infinites xifres decimals. Per això s’ha desenvolupat una sèrie d’activitats durant tota la setmana amb l’alumnat d’Educació Secundària i Batxillerat.

Les tasques desenvolupades durant aquests dies han estat centrades en el número π, amb la finalitat que coneguin la seva història, ús i importància i en el qual, de manera interdisciplinària, han participat diversos departaments del centre. Entre les activitats realitzades destaquen: pintar i exposar en el vestíbul del centre les primeres 300 xifres decimals de π; invenció, recopilació i lectura de poesies i frases sobre aquest número i concurs de fotografies de matemàtiques i naturalesa a Andorra.

La setmana ha culminat amb la realització d’un acte al pati del centre, en el qual han participat tots els alumnes, professors i personal no docent, dibuixant el número π dins d’una circumferència, amb la finalitat d’obtenir diverses fotografies. Aquest esdeveniment és el tercer any que se celebra al nostre centre.

(Text i foto: Col·legi Español María Moliner)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada