La  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el president del Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra han formalitzat, aquest dimarts al matí, l’adhesió del col·lectiu professional al pacte pel desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge, amb la signatura del corresponent conveni.

Així, els enginyers se sumen al Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra, a les estacions d’esquí del país i al sector de l’energia, que ja van signat el pacte amb anterioritat.

El pacte pel desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge va néixer l’any 2012 com a instrument per vehicular la participació dels sectors implicats en l’Estratègia Nacional del Paisatge 2013-2020. Aquest text compromet als signataris a treballar pel desenvolupament de l’estratègia i a desenvolupar accions de sensibilització amb referència al conjunt de temes que afecten el paisatge.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha agraït la implicació dels enginyers, i ha destacat la importància que els professionals tinguin en compte el respecte al paisatge en la seva tasca diària, que incideix en l’entorn.

Per la seva banda, el president del Col·legi d’Enginyers d’Andorra, José Luís González, ha assegurat que el col·lectiu és conscient del valor del paisatge, que és un dels principals actius del país. Així, ha remarcat que amb la signatura del pacte “ens comprometem a promoure els principis de l’estratègia en la feina dels col·legiats”. No obstant, ha assegurat que en els darrers anys ja s’ha notat un canvi i els professionals tenen com un dels pilars de la seva tasca el respecte al paisatge.

El pacte pel desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge promou el desenvolupament d’accions per assolir diversos objectius en l’horitzó 2020: paisatges naturals d’alta muntanya de qualitat i ben conservats; paisatges rurals revalorats o potenciats paisatges urbans de qualitat, ben delimitats, acollidors per al turisme i alhora agradables per viure-hi; carreteres més respectuoses pel que fa a la morfologia i més integrades en el paisatge; instal•lacions turístiques i de lleure de qualitat i respectuoses amb els paisatges que les envolten; un turisme diversificat que conegui els paisatges i els seus valors i que els respecti; i una població que coneix i estima tots els paisatges d’Andorra.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada