El Col·legi de Psicòlegs ofereix torns d’ajuda psicològica

Logotip del Col·legi de psicòlegs d'Andorra
Logotip del Col·legi de psicòlegs d’Andorra

El passat dia 17, el Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra va iniciar un torn d’ajuda psicològica per atendre a tota la població que ho necessiti arran de tota la situació que provoca el COVID-19.

S’estan rebent nombroses demandes i encoratgen a la gent que truqui al 809.031 o enviï un e-mail al copsia@copsia.ad per tal d’actuar en la primera fase d’estrés emocional.

De les consultes que s’han rebut fins al moment, s’extreu que el primer motiu de consulta és l’angoixa que es viu en aquest moment, experimentar un estat d’ànim baix i excessiva preocupació. Sovint també demanen orientació de com explicar aquesta situació de confinament als familiars o com gestionar el diagnòstic de familiars o persones de l’entorn. Tanmateix s’han rebut trucades de pacients d’altres professionals de la salut mental que ara han vist truncat el seu seguiment donada la situació de confinament.

Algunes persones transmeten que no estan segures de trucar, que senten certa vergonya o reticència creient que els seus sentiments i vivències no són importants. Per aquest motiu s’anima a tota persona que necessiti un canal per expressar com se sent o vulgui explicar o compartir el seu malestar per a que truqui al COPSIA, els psicòlegs de torn estan expectants de col·laborar i participar en aquesta iniciativa pel bé de la societat andorrana.

Per últim, volen agrair tant als 26 psicòlegs col·legiats que s’han prestat voluntaris com a totes les persones i organismes pel suport i la difusió de la iniciativa.