El Col·legi de Psicòlegs demana una taula transversal per afavorir l’evolució dels malalts mentals

Una psicòloga ofereix una xerrada sobre salut mental
Una psicòloga ofereix una xerrada sobre salut mental. Foto: ATV

El Col·legi de Psicòlegs es posa al costat de les famílies i demana una taula transversal amb Govern i les associacions de familiars de malalts mentals mentre no estigui enllestit el pla integral de salut mental.

Crear un espai de treball conjunt entre psicòlegs, Govern i famílies per afavorir l’evolució dels pacients amb malalties mentals. Aquesta és la proposta que va posar aquest divendres sobre la taula l’associació de familiars de malalts mentals i que aquest dissabte ha refundat el Col·legi de Psicòlegs, que creu que és una iniciativa que no fa més que sumar.

Segons ha explicat la secretària de la junta del COPSIA, Sònia Bigordà, “una de els nostres prioritats és treballar en col·laboració amb tots els agents implicats”.

Pel que fa a l’esborrany del pla de salut mental que va dir aquest divendres el Govern que estaria enllestit a principis de l’any vinent, el COPSIA creu que el més important no és el termini de presentació, sinó el seu contingut.

Mentrestant, el mateix Col·legi de Psicòlegs ha organitzat aquest dissabte al matí una jornada de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, amb tres ponències relacionades amb el trastorn bipolar, l’ansietat i l’addicció.

En aquest sentit, la psicòloga del trastorn bipolar de l’Hospital Clínic, Carla Torrent, creu que és important donar visibilitat “sobretot tenint en compte l’època que estem vivint amb la pandèmia”, ja que ha explicat que la simptomatologia pot augmentar degut a la situació d’incertesa.

Les xerrades han congregat un total de 50 assistents entre els que han estat presents a la sala de congressos i els que les han seguides telemàticament.

TOTES LES NOTÍCIES