cerimonia-toga

El  Col·legi d’Advocats treballa en un projecte de llei per crear una formació continuada d’entre deu i vint hores anuals que avali l’actualització dels advocats en una societat en constant canvi. Així ho ha anunciat la degana del col·legi, Sophie Bellocq, durant la celebració de la Cerimònia de la Toga, en què s’ha posat de manifest la importància de respectar la deontologia i l’ètica professional, i el respecte entre advocats. A més, la degana ha insistit en les conseqüències que està provocant la crisi actual dins el sector i considera que exercir la professió es fa cada vegada més complicat.

Els advocats han celebrat aquest divendres la festivitat del seu patró amb una missa i la Cerimònia de la Toga, seguida d’una conferència impartida per Xavier Ronsin, premier président de la Cour d’Appel de Rennes i ancien directeur de l’Ecole de la Magistrature Nationale. La Cerimònia de la Toga ha servit també per celebrar la incorporació de nous lletrats al Col·legi d’Advocats i retre un homenatge als que fa 25 anys que exerceixen la professió. És aquí quan la degana, Sophie Bellocq, ha aprofitat per felicitar-los i animar els joves a implicar-se amb l’entitat i amb la professió de manera ètica i respectant el codi deontològic, ja que “passem una època de crisi social en què ens enfrontem a fets que no existien abans”, i considera que cada vegada és més complicat exercir la professió.

La degana del Col·legi d’Advocats ha aprofitat per explicar que un dels principals objectius del seu equip és implantar una formació continuada d’entre deu i vint hores anuals perquè tots els advocats puguin estar actualitzats en una societat canviant. Bellocq ha mostrat el seu interès per començar al més aviat possible, ja que compten amb el suport del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, i és per això que ja estan treballant amb un projecte de llei. Aquest considera que és el segon pas al certificat d’aptitud dels advocats que realitzarà les primeres proves a principis del mes de novembre.

També el fiscal general, Alfons Alberca, ha pronunciat unes paraules durant l’acte, per recordar que l’empatia és una qualitat fonamental per a la professió, i considera que els principals eixos són la lleialtat i la formació. És per això que ha aprofitat per mostrar la seva satisfacció davant l’aprovació del reglament que fixa els requisits per poder exercir l’advocacia al país.

Durant l’acte també ha intervingut el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, que ha recordat que després de la implantació d’un nou sistema informàtic, ara treballen amb la creació de l’expedient electrònic que permetrà que l’advocat pugui treballar des de qualsevol lloc i en tot moment. A més, ha demanat una millor relació entre advocats i batlles, magistrats i fiscals, perquè “quan la relació és bona, la mitjana de resolució és més curta”.

Després de la Cerimònia de la Toga ha tingut lloc la conferència ‘La imperiosa necessitat de formació del món judicial’, en què Xavier Ronsin ha volgut demostrar la importància de rebre formació, no sols a nivell nacional, sinó també poder conèixer l’àmbit europeu per facilitat la mobilitat entre països.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada