El Col·lectiu Feminista de l’Alt Urgell ha expressat en un comunicat emès aquest divendres el seu posicionament en relació amb l’acció a favor de l’avortament que es va dur a terme durant la Festa Major de la Seu d’Urgell i ha confirmat el seu suport a la denúncia en què es va assenyalar l’arquebisbe i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, com una de les persones responsables de la pressió i oposició a la legalització de les interrupcions voluntàries de l’embaràs al Principat d’Andorra.

El col·lectiu alturgellenc exigeix, juntament amb els grups feministes del país veí, la despenalització de l’avortament a Andorra i la llibertat de les dones a decidir sobre el seu propi cos i a la pròpia maternitat, sota el lema “Ni mortes, ni preses, ni clandestines. Ens volem vives i lliures!”.

El Col·lectiu Feminista especifica que el seu objectiu és lluitar “per eradicar el sistema patriarcal, així com el sistema capitalista que el sustenta, sortint al carrer per denunciar les desigualtats que pateixen les dones, a més de lluitar per la recerca d’igualtat de drets i de justícia social”. En aquest sentit, l’assemblea autoorganitzada destaca el seu paper per tirar endavant la Campanya “No és No”, amb la finalitat de visibilitzar i combatre la violència masclista en espais de festa al territori, a la que s’hi han anat adherint organismes institucionals, altres col.lectius i associacions. Tanmateix, l’entitat indica que la seva tasca va “molt més enllà” i abasta “totes les lluites que oprimeixen les dones”.

Arran de les accions a favor de l’avortament, l’assemblea puntualitza que tot i compartir espais de treball i de lluita amb les institucions, com és en el cas de la campanya “No és No. Per unes festes lliures de sexisme i LGTBIfòbia”, això no l’obliga a haver de donar comptes de les iniciatives que duu a terme o recolza. D’altra banda, el text denuncia l’absència de les falques sonores de la campanya “No és no” el dilluns de Festa Major a l’Espai casetes i l’atribueix a una “represàlia” per part de l’Ajuntament urgellenc per la denúncia contra la penalització de l’avortament al Principat realitzada el dia anterior.

El col·lectiu indica que “tot i compartir certs espais amb les institucions públiques per ampliar, visibilitzar i combatre el masclisme, seguirem treballant i realitzant les nostres accions de manera autònoma i autogestionada, accions que entenem totalment legítimes i part indispensable de la lluita feminista per eradicar el patriarcat i assolir els drets bàsics de les dones al Pirineu i arreu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada