Coincidint amb el Dia de la Terra, aquest dilluns ha tingut lloc l’acte d’entrega de premis del 1r Concurs escolar d’energies renovables, convocat pel Govern a través del Centre Andorra Sostenible i FEDA en el marc de l’Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tothom (2012). El guanyador ha estat el Col·legi Sant Ermengol amb un projecte per millorar l’eficiència en la il·luminació urbana i domèstica.

Els estudiants guardonats amb el primer premi en la categoria Enginys i dispositius, consistent en un viatge a la Vall Fosca per a tota la classe, han estat Jordi Baró, Joel Call, Marc Ribert, Blanca Tuneu i Pau Visa de 4t de la ESO del Col·legi Sant Ermengol, amb la proposta Construcció d’un model reduït per millorar l’eficiència en la il·luminació urbana i domèstica.

També s’ha atorgat un accèssit especial, dotat d’una visita al museu i instal·lacions de FEDA, per a tota la classe al conjunt de propostes presentades a les categories Enginys i dispositius i Materials divulgatius als alumnes de Segona Ensenyança de l’Escola Andorrana d’Ordino.

Aquest concurs tenia per objectiu que els joves reflexionessin sobre la importància de l’energia en les problemàtiques socioambientals del món i sobre el potencial de l’energia sostenible com a recurs de futur. Per aquest motiu, les temàtiques principals del concurs estan directament relacionades amb conceptes clau com l’energia renovable, l’ecoeficiència, la justícia energètica, el canvi climàtic o la sostenibilitat, treballades entorn a tres categories: enginys i dispositius, documents tècnics i material divulgatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada