El Col·legi d’Enginyers ha signat un conveni marc amb el Comú de Canillo per tal d’assessorar-lo en l’ús de les energies renovables, les tecnologies de la informació i la comunicació, i en el correcte disseny dels plecs de bases, licitacions i projectes que es vulguin tirar endavant en aquest àmbit. El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha explicat que el primer projecte on requeriran l’assessorament dels enginyers és en l’estudi d’estalvi energètic que es vol fer per disminuir les despeses de tots els edificis comunals de la parròquia.

El president del Col·legi d’Enginyers, Llorenç Picanyol, ha explicat que posaran de manera gratuïta els coneixements d’aquest col·lectiu de professionals amb l’objectiu de fomentar l’ús de les energies renovables, les tecnologies de la informació i la comunicació, i per tal que els plecs de bases estiguin cada cop més ben dissenyats. El conveni també inclou la possibilitat que el col·lectiu d’enginyers pugui fer formacions per als tècnics del Comú. Picanyol ha afegit que es tracta del primer conveni que signen d’aquestes característiques, i que espera que serveixi perquè altres entitats o comuns també s’hi interessin.

D’altra banda, el Comú de Canillo ha aprovat aquest dijous el Reglament del Servei d’Arxiu amb l’objectiu d’establir com guardar, conservar i anar eliminant els documents de l’arxiu. El cònsol menor, David Palmitjavila, ha explicat que la Llei de Patrimoni els obliga a conservar tots els documents, si no hi ha un reglament que ho reguli, i que actualment disposen d’entre 4.000 i 5.000 documents d’arxiu històric i més de mig milió en l’arxiu administratiu. El Reglament frenarà a l’augment indefinit que tenia fins ara l’arxiu i servirà, juntament amb el que estan treballant a Ordino, de model per la resta de comuns, que també tenen la mateixa problemàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada