fisio2El Col·legi de Fisioterapeutes ha denunciat el Govern a la justícia per permetre que es perpetuïn els casos d´intrusisme professional. Han arribat als tribunals pel que consideren una actitud passiva del Govern en permetre exercir a professionals sense que hagin acreditat la seva titulació. Entre la vintena de casos que ja havien posat en coneixement del Govern, s´hi inclouen fisioterapeutes que exerceixen al SAAS.

Després d´haver denunciat als ministeris d´Interior i de Salut que hi ha gairebé una vintena de professionals que exerceixen sense estar col·legiats i no haver obtingut cap resposta, el Col·legi de Fisioterapeutes ha decidit emprendre la via judicial. La llei que regula el col·legi professional determina que tots els fisioterapeutes han d´estar col·legiats per poder exercir, un cop el Govern ha certificat la validesa dels diplomes que acrediten el professional.

El recurs administratiu persegueix, més enllà de combatre l´intrusisme professional, posar fre a un problema de salut pública que deixa en indefensió els pacients. “És un perill”, assegura la secretària del Col·legi, Edith Rascagneres, i posa sobre la taula el fet que si no tenen el diploma ni els coneixements per exercir la professió, “si deixen algú paraplègic, de qui serà la culpa?”. Afegeix que “el pacient es pot trobar totalment desprotegit” si un professional no té les autoritzacions ni l’assegurança de responsabilitat civil.

El Col·legi de Fisioterapeutes reconeix que portar el Govern als tribunals és una mesura de pressió perquè es reguli la situació administrativa dels professionals en exercici. No era la seva intenció, assegura Rascagneres, ja que pensaven “que parlant amb les institucions ens ajudarien, sobretot perquè els hem donat el llistat”. De fet, té sospites que alguns ni tan sols tenen validats els títols, un tràmit imprescindible per treballar. En aquest sentit manifesta: “no estem intentant protegir-nos a nosaltres sinó a la salut pública”.

Alguns fisioterapeutes que exerceixen a l´Hospital, de fet, no estan col·legiats. I així consta a la demanda. Els fisioterapeutes denuncien regularment casos d´intrusisme professional per part d´hotels, centres esportius i d´estètica. El col·legi recorda als pacients el seu dret a exigir la titulació dels professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada