El servei de consultes gratuïtes que ofereix el Col·legi d’Advocats té una elevada demanda, i al llarg de l’any en registra entre 380 i 400, que són el màxim que pot atendre. El que ha canviat en el darrer any n’és la modalitat, i és que segons ha explicat el degà del col·legi, Francesc Badia, s’ha constatat un increment de les consultes relacionades amb l’àmbit laboral. Entre aquestes, hi ha qui pregunta sobre els seus drets com a treballador o també qui tem ser acomiadat i s’informa de com hauria d’actuar en aquest cas.

El Col·legi d’Advocats ofereix un servei de consultes gratuïtes per a tots els ciutadans, des de les 15 fins a les 19 hores. El servei està molt sol·licitat, i mentre que al 2007 s’atenien unes 350 consultes anuals, en els últims anys aquestes s’han situat entre les 380 i les 400. De fet, en el que va d’any, fins a final d’octubre, ja s’havien atès 294 consultes. És per aquest motiu que el degà del col·legi, Francesc Badia, apunta que s’estan plantejant incrementar els dies en què s’ofereix aquest servei, i passar d’un dia a la setmana a dos.

Tot i així, Badia assenyala que actualment ‘no cal esperar excessivament’ per ser atesos, però sí ‘una mica’, i per això es plantegen aquesta mesura.

Encara que el nombre de consultes no variï notablement d’any en any, el que sí que s’ha detectat des del Col·legi d’Advocats és un increment de les relacionades amb l’àmbit laboral. Badia indica que al llarg d’aquest any ja se n’han atès 89, i explica que ‘per la meva experiència, la gent pensa que pot ser acomiadada o pensa que no se li està respectant algun dret, i volen saber quins drets tenen’. Així, des del Col·legi normalment el que s’ofereix és més aviat una ‘orientació jurídica’.

Badia explica que sovint es recomana anar a veure a algun advocat per tirar endavant un cas, o s’aconsella quins formularis cal omplir per fer un tràmit concret, o fins i tot es deriva la consulta al Raonador del Ciutadà.

A més de les consultes laborals, que han crescut, també han anat en augment aquest any les de matèria de família, que havien patit una baixada molt gran, i en canvi en el que va d’any han estat les més freqüents, amb un total de 99 consultes. En el que portem d’any també s’han rebut 23 consultes per reclamacions, 30 relacionades amb afers de la seguretat social i 53 de temes diversos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada