BOPA

El Col·legi d’Advocats ha organitzat aquest dimecres una formació amb els responsables del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) per optimitzar, amb un dels principals col·lectius que en fan ús, el seu funcionament i explicar la millor manera de consultar-ne els continguts. El BOPA electrònic es va renovar l’estiu passat i segons la seva administradora, Anna Serra, s’ha detectat “alguna mancança” i alguns problemes d’adaptació dels usuaris. L’objectiu del taller celebrat a la nova seu del Col·legi d’Advocats és doble: explicar les possibilitats de la nova organització del BOPA -en el qual es vol potenciar, a més, la consolidació de la normativa de la secció ‘legislació’ per fer més fàcil la consulta de les lleis amb les seves modificacions en un únic espai- i rebre suggeriments dels advocats per millorar-ne el que calgui.

Com ha explicat Anna Serra “hi ha aspectes que ells [els advocats] no utilitzen per desconeixement o potser per mancances de la pàgina”. Per això, després d’una xerrada informal va sorgir la idea de fer una formació i, ara, afegeix Serra, “estem disposats a fer-ho amb qualsevol altre col·lectiu que ens ho demani”.

De moment, aquest dimecres ho han fet amb “un col·lectiu molt important, que utilitza la pàgina per treballar, i que ens poden aportar moltíssims suggeriments, consells…”. Ells són els que més consulten la part d”organismes’, la secció més experta del nou BOPA, mentre que la secció ‘temes’ és per a un usuari que desconeix el sistema legislatiu però que busca concursos, adjudicacions, contractacions o ajuts.

A banda d’això, la idea és treballar en la part de legislació per “poder consolidar la legislació andorrana o poder ordenar-la d’una manera més clara”, ha explicat Serra. L’administradora del BOPA ha demanat també la col·laboració dels advocats per desenvolupar la consolidació de les diferents lleis, un aspecte en el qual treballarà el BOPA intensament el 2015 per refondre textos i, a la vegada, aconseguir que totes les lleis estiguin relacionades amb les seves modificacions i anteriors versions.

Badia creu que Pastor serà ratificat per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa

El degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, ha assegurat que Pere Pastor, el candidat seleccionat per la comissió andorrana per representar el Principat a la Cort Europea dels Drets Humans, “no necessita cap suport”, perquè “és una bona elecció” per a la plaça que ell mateix optava a ocupar. Badia ha insistit que “farà un bon paper i ens representarà molt bé, seguint la tradició de tenir un bon jutge, com el que hem tingut fins ara”.

Segons el degà del col·legi, és “pràcticament segur” que l’Assemblea confirmarà l’elecció de Pastor, perquè “en altres països juguen més els temes polítics però en el nostre no crec que hi juguin”. “Estic absolutament convençut que ho farà molt bé, ho deia abans i ho dic ara”, ha afegit Badia.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada