El cogombre, una hortalissa altament diürètica

cogombreTot i que trobem cogombres durant tot l’any és a l’estiu quan els podem comprar en la seva estació natural. Es tracta d’una hortalissa que amb una baixíssima aportació energètica, fet que està en consonància amb el reduït contingut en hidrats de carboni i l’alt en aigua.

En relació amb les calories, per 100 grams consumits de cogombre, l’aportació és de tan sols 12 calories. La major presència en el cogombre correspon a l’aigua, que es troba en un percentatge del 97%. Per aquest motiu, el cogombre és un aliment amb un important efecte diürètic i és, per tant, una hortalissa indicada per eliminar l’excés de líquids i de greixos de l’organisme, fet que és especialment beneficiós per a la persones que pateixen d’àcid úric, retenció de líquids i d’hipertensió, però per a tothom en general.

El cogombre és un aliment molt ric en cel·lulosa, per la qual cosa pot resultar indigest si no es mastega correctament. Tot i amb això, és un bon reparador de la mucosa intestinal i pot resultar adequat per protegir l’estómac.

El cogombre també inclou, d’entre els seus components, la fibra, a la qual se li confereix un paper de regulador del trànsit intestinal. Aquest component també contribueix a reduir els nivells de colesterol en la sang i al bon control dels nivells de sucre.

El cogombre també aporta petites quantitats de vitamina C, provitamina A i vitamina E. A més a més, en proporcions menors, també conté vitamines del grup B, com folats, B1 , B2 i B3.

El cogombre és un aliment molt utilitzat estètica. En aquest sentit, la seva aplicació pot resultar recomanable en la cura externa de la pell, per alleugerir els efectes d’una llarga exposició solar i per millorar i rejovenir l’aspecte de la pell. Es poden aplicar rodanxes sobre els ulls, per descansar-los i també són populars les mascaretes a base de cogombre.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES