El COEX posa a punt els dispositius de tir d’allaus abans de l’inici de la temporada de neu

proves de tir d’allaus amb el sistema Gazex
Una prova de tir d’allaus amb el sistema Gazex. Foto: SFG

L’Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) del Ministeri de Territori i Habitatge ha efectuat les proves de tir d’allaus amb el sistema Gazex, una barreja de propà i oxigen que –activant-la remotament– provoca una explosió controlada.

Així doncs, aquest dijous, abans que comenci la nova temporada de neu i l’activitat consegüent, els tècnics del COEX han revisat i han posat a punt aquests dispositius per comprovar que funcionen correctament.

La jornada ha començat a les 10 hores a la zona de l’Hortell d’Arcalís, seguidament a la zona d’Arinsal s’han efectuat els tirs a l’àrea del Pic de les Fonts d’Arinsal. Més tard, cap a les 12 hores, s’han provat els dispositius Gazex a la zona de la Guardiola a Soldeu–El Tarter.

D’altra banda els responsables de la Direcció Interregional dels Serveis Penitenciaris de Tolosa i del Departament d’Institucions Penitenciàries han celebrat dues jornades de treball a Andorra amb l’objectiu d’impulsar un marc de col·laboració per facilitar l’intercanvi d’experiències, l’organització d’estades formatives i oferir suport pedagògic i metodològic entre ambdues institucions penitenciàries.

Durant la seva visita a Andorra, la delegació francesa ha pogut conèixer les instal·lacions del Centre Penitenciari i entrevistar-se em ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

TOTES LES NOTÍCIES