El codi que va destruir tota la informació d’una empresa

Quan es parla de censura i feixisme la imatge que més ràpida acudeix a la nostra ment és la dels nazis cremant llibres. Per aquell temps si un règim autoritari com ho podria ser el de Franco o el de Mussolini volia acabar amb una informació que no li agradava ho havia de fer d’aquesta manera: amb grans pires.

Actualment vivim en un món en el qual, segons consideren alguns, els llibres són objectes anacrònics que tard o d’hora cediran la seva posició central dins de la cultura a favor de la tecnologia. No obstant això notícies com la següent demostren que segurament la millor manera de preservar una informació segueix sent el llibre.

La passada setmana va sortir en nombrosos suplements informatius la notícia del treballador d’un companyia proveïdora de dominis web, que va esborrar tota la informació dels clients de la firma amb tan sols teclejar una línia de codi. El seu error va ser introduir “rm-rf” en el codi que estava fent servir.

Fet i fet l’error del treballador es va traduir en l’esborrat de les dades de 1.535 clients. Nerviós, el treballador en qüestió es va dirigir als fòrums d’internet amb aquest missatge: “tinc un petit proveïdor de hosting amb més o menys 1.535 clients i ús ansible per automatitzar algunes operacions que s’executin en tots els servidors”. Després afegia el seu problema però cap company dins de la xarxa va aconseguir donar-li informació sobre com solucionar el problema.

Aquesta notícia demostra la inseguretat a la qual està subjecta la informació que tenim en els nostres ordinadors. En l’exemple amb què iniciàvem aquest text veiem la clara diferència entre el paper i la pantalla. Seria difícil esborrar la informació de 1.535 clients en format paper perquè necessitaríem una foguera gegant i temps per cremar-la.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES