La modificació del Codi de procediment penal no permetrà, finalment, que es facin escoltes telefòniques de manera generalitzada, tal com es pretenia amb la modificació proposada des del Govern. Tal com ha explicat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, la voluntat de Demòcrates per Andorra que hi hagués consens al voltant d’aquesta qüestió no s’ha aconseguit i, per tant, s’ha retirat l’esmena que havien presentat i s’ha acceptat que el text quedi redactat com estava inicialment, amb la voluntat de tirar endavant un projecte o proposició de llei per legislar sobre aquesta qüestió que, segons Espot, “no pot passar per la proposta maximalista que es va fer en el seu moment, una proposta tècnica, ni de mínims, que és el que tenim actualment”.

La modificació del Codi de procediment penal no inclourà finalment la modificació que es pretenia impulsar des de l’executiu perquè les escoltes telefòniques s’ampliessin i es poguessin fer de manera generalitzada. Tal com ha explicat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, des de Demòcrates per Andorra s’ha acceptat retirar una esmena que s’havia presentat i que es basava en el treball amb el Col·legi d’Advocats amb la voluntat de trobar el consens al voltant d’aquesta qüestió i s’ha acceptat que el text quedi redactat com ho està actualment.

Així, segons ha destacat Espot, des de DA es pretenia arribar a un consens sobre les escoltes i, vist que no ha estat possible, s’ha decidit retirar l’esmena que s’havia presentat i acceptar la que suprimia les intervencions que es volien aplicar amb la modificació. A partir d’ara, des del grup majoritari al Consell General es treballarà per impulsar un projecte o proposició de llei per legislar sobre aquesta qüestió que, segons Espot, “no pot passar per la proposta maximalista que es va fer en el seu moment, una proposta tècnica, ni de mínims, que és el que tenim actualment”. En aquest sentit, Espot destaca que, tot i el respecte dels drets fonamentals, cal tenir en compte que el redactat actual “no dona resposta” a actuar davant determinades actuacions delictives, sobretot les que es duen a terme a través de les xarxes socials.

Prèviament a la informació donada pel Govern, des de Socialdemocràcia i Progrés el conseller Víctor Naudi ja havia informat que el text quedaria finalment com està redactat actualment.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada