El Club Pirinenc Andorrà organitzarà l’ Aplec Excursionista dels Països Catalans el 2013

El novembre del 2013 hi haurà molt moviment per les nostres muntanyes. Excursionistes procedents de tots els indrets de parla catalana les visitaran de la mà del Club Pirinenc Andorrà doncs aquest organitzarà l’Aplec Excursionista dels Països Catalans. Una delegació del Club Pirinenc Andorrà va participar en el 36è Aplec Excursionista dels Països Catalans celebrat a Prada de Conflent de l’1 al 4 de novembre per tal de rebre’n el testimoni.

En aquesta edició, organitzada pel Grup Pirinenc Excursionista Nord Català es varen proposar 27 excursions, 5 visites culturals, 7 conferències, 4 vetllades amb música i tallers d’escalada i d’espeleologia.

Els 712 participants –tots ells entusiastes de la muntanya i la natura units per una llengua- van poder accedir a un tast de la geografia, la cultura i la història del Conflent, en especial de les rodalies de Prada, al mateix temps que s’immergien en el fet social pradenc, tot apreciant el fort sentiment català que lliga la Catalunya Nord a la resta dels Països Catalans.

Els moments més emotius de l’aplec van ser els actes d’inauguració i de cloenda, amb els himnes dels Països Catalans interpretats pels joves Mai 3 sense 4; l’actuació de la colla castellera els Pallagos del Conflent, i la plantada d’una olivera amb grapats de terra de totes les contrades dels Països Catalans.

A més d’una important presència nord-catalana que no va escatimar esforços perquè tot sortís com cal, hi va participar un nucli majoritari del Principat, més de 200 persones del País Valencià, un bon grup provinent de les Illes Balears, una quarantena d’algueresos i una comissió de la junta del Club Pirinenc Andorrà que seran els qui prendran el relleu en la propera edició 2013.

Posteriorment a aquesta celebració és va procedir a la cerimònia de traspàs de la bandera de l’Aplec al Club Pirinenc Andorrà.

La foto immortalitza aquest moment amb el president del Club Pirinenc Andorrà, Sr. Josep Sallés juntament amb la Sra. Pepa Iguarta, secretària del CEC, el Sr. Lluís Mas Pi, membre del CEC i el Sr. Antoine Glory, president del Grup Pirinenc Excursionista Nord Català, davant l’estació de ferrocarril de Puigcerdà.

Text i foto: CPA

3 comentaris

  1. vull rebre informació, formulari d’inscripció, programa, etc.

  2. Estic buscant alguna informació de l’aplec d’enguany i no trobo res enlloc.Potser? Des de on és sortirà, per buscar allotjament, i començar a preparar-nos.
    Salutacions
    Margarida

    1. També jo voldria coneixer la informació detallada dels dies de l’aplec.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES