El Club Gel Puigcerdà es queda a les portes del títol de Lliga

El Club Gel Puigcerdà ha acabat la Lliga d’hoquei gel 2018-2019 a les portes de conquerir el títol, que se li resisteix des de l’any 2008. L’equip ceretà va lluitar fins a l’últim moment del cinquè i definitiu partit, a la pista del Txuri Urdin, però finalment els donostiarres es van emportar el títol amb un gol als darrers segons.

A aquest desempat s’hi havia arribat després que el Puigcerdà va guanyar el segon partit -a Sant Sebastià el 3 de març- i el tercer a casa, el passat dia 9, cosa que li permetia tenir el dia següent, també a casa, l’oportunitat de sentenciar la final. Al quart partit, però, els bascos es van imposar clarament i van retornar l’eliminatòria a Donosti, on han conquerit la seva tercera Lliga consecutiva i la 16a del seu palmarès.

Aquest dissabte passat, els dos equips van oferir un xoc poc vistós i molt competitiu. Els jugadors van començar a l’expectativa i, així, el primer terç va acabar sense gols (0-0) i amb poques ocasions clares. Al segon període, augmentar la pressió en atac va tenir un efecte contraproduent pel Puigcerdà, perquè el Txuri Urdin va fer dos gols en només un minut. De fet, el primer gol groc-i-negre no va arribar fins a l’últim terç, mitjançant Pablo Muñoz. I a 5 minuts del final, Boronat va establir el 2-2.

El conjunt de Salva Barnola arribava als últims minuts encara amb opcions de ser campió, però Jano Hernández va fer un tir poc potent però precís des de la línia blava que va acabar a la porteria del Puigcerdà, que ja no va tenir temps de reaccionar.

Un bon nombre d’aficionats de la Cerdanya es van desplaçar a Guipúscoa per seguir el partit en viu. Tot i la decepció per la derrota, els seguidors van celebrar amb l’equip el final d’una excel·lent temporada, en què el Puigcerdà s’ha proclamat subcampió -cosa que no aconseguia des de feia quatre anys- i ha confirmat el retorn a la part alta de la lliga.

La temporada encara no s’ha acabat. Els propers dies 30 i 31 de març, el CG Puigcerdà jugarà a Jaca la final a 4 de la Copa del Rei, que marca la cloenda de la campanya.