El circuit de descens BTT de Vallnord Pal-Arinsal, el millor de totes les seus de la Copa del Món 2019

Vallnord-Pal Arinsal va acollir durant l’estiu un dels esdeveniments més importants del país, la Copa del Món UCI MTB. Aquesta va ser la 7a edició on Andorra, va ser el centre mediàtic a tot el món durant una setmana. Vallnord – Pal Arinsal acull tres proves: Cross-Country, Short Track i Descens, i aquesta última sempre és la més esperada gràcies a l’acció i emoció. L’objectiu de l’estació de la Massana és aconseguir uns circuits de qualitat i amb grans requisits tècnics, un aspecte que busquen millorar cada any.

El comitè de l’UCI ha premiat al circuit de la prova de DHI de Vallnord – Pal Arinsal com al millor circuit de descens de totes les seus de la Copa del Món de BTT en l’edició 2019. Els organitzadors de l’UCI destaquen que aquest any, tots els esdeveniments de la Copa del Món han estat d’alta qualitat però els factors tècnics del circuit, el manteniment i la valoració efectuada pels equips, patrocinadors, corredors entre altres, han determinat que el circuit de DHI d’Andorra sigui el millor valorat.

Una Copa del Món amb un gran impacte mediàtic i retorn econòmic per al país
Durant la setmana de la Copa del Món, Andorra es converteix en protagonista mediàtica del món de l’esport, en aquest cas de la BTT, de la qual Andorra ja s’ha convertit en una seu emblemàtica i imprescindible per a tots seguidors d’aquest esdeveniment. De fet, a l’edició 2019 hi havia una previsió d’acollir 35.000 espectadors però finalment es van rebre 42.000 persones, un 20% més de l’esperat. En l’edició 2019, més de 190 reporters de diferents mitjans es van traslladar a Vallnord – Pal Arinsal per cobrir l’esdeveniment. En reproduccions per televisió a tot el món, en total es van emetre més de 195 hores, de la qual es destaquen les emissions pel canal Red Bull TV. Pel que fa al retorn econòmic de l’impacte de la Copa del Món, aquesta va obtenir una repercussió en mitjans per un valor de 4,08 milions d’euros i arribant a una audiència acumulada de prop de 418 milions. Sense dubte, la Copa del Món és un esdeveniment molt important per al país, ja que s’ha estimat un retorn econòmic per al país de més de 4,5 milions d’euros.

La 9a edició de la Copa del Món UCI MTB tindrà lloc del 16 al 21 de juny del 2020 amb les proves Short – Track, Cross – Country i Descens.