El Cineclub de la Seu d’Urgell programa ‘Lumière! L’aventure commence’, un homenatge als pioners del cinema.
El documental es podrà veure dijous 8 de febrer a les 22 h, en versió original a la sala 2 de cinemes Guiu.
Thierry Frémaux, director del Festival de Canes i de l’Institut Lumière de Lió, dirigeix el documental “Lumière! L’aventure commence”, un viatge fascinant als orígens del cinema.

Els germans Lumière van patentar el cinematògraf, la màquina que va donar origen al cine com el coneixem, però seria injust considerar-los mers inventors: van ser els primers autors. El 1895 va tenir lloc la invenció del cine com a negoci: els espectadors congregats pels germans Lumière al Grand Cafè del Boulevard des Capucines de París van haver de satisfer entrada.

Lluny del ‘biopic’, del documental i a prop del film de muntatge. A “Lumière! L’aventure commence” es fa una selecció de 108 pel·lícules dels dos germans sobre un total de més de 1422 que van rodar entre els anys 1895 i 1905. Són pel•lícules de 50 segons, la tècnica del moment no permetia més, que es van mostrant per deixar en evidència que els germans Lumière, a més de ser els inventors de l’aparell, eren uns excel·lents directors que van arribar a dominar l’enquadrament, van ser pioners en l’ús del primer pla, el tràveling i que van rodar el primer accident automobilístic de la història del cinema.

“Lumière! L’aventure commence” ofereix un testimoni inestimable d’un temps no tan llunyà. És una proposta particular, un film lúdic, històric i molt didàctic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada