Aquest dijous a les deu del vespre hi ha una nova cita amb el cinema d’autor als cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, és per veure la pel·lícula Coherence, del director nord-americà James Ward Byrkyt.

Any 1923, Finlàndia. El pas d’un cometa va provocar que tots els habitants d’un petit poble quedessin completament desorientats, fins al punt que una dona va trucar a la policia per denunciar que a casa hi tenia un home que no era el seu marit. Uns anys més tard, un grup d’amics recorda aquest cas mentre sopen, riuen, beuen, i es preparen per veure passar un altre cometa en el qual esperen que sigui una agradable vetllada. Però l’arribada del cometa Miller provoca que la realitat que viuen dintre de la casa es multipliqui a l’infinit, al llarg i ample del carrer on viuen els amfitrions de la trobada, provocant que existeixin rèpliques d’ells mateixos en totes i cada un dels habitatges del seu entorn proper.

La posada en escena dogmàtica de Coherence –càmera en mà, estil visual aparentment descuidat– amaga una autèntica hereva de la sèrie The Twilight Zone (la dimensió desconeguda), amb una història sorprenent, molt ben escrita i dirigida. La pel·lícula juga a confondre els espectadors, però mentre ho fa aconsegueix que es diverteixin, pensin com resoldre els enigmes i reflexionin sobre la proposta multidimensional que ens regala. El director i guionista James Ward Byrkit aconsegueix, amb el mínim pressupost i els mínims elements, un relat espontani i juganer, amb un discurs metafísic inquietant que bombeja sota l’aparença d’una aventura quotidiana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada