futureContinuant amb el cicle música i cinema, dijous 23 d’abril a les 22h, a cinemes Guiu, el cineclub de la Seu d’Urgell projectarà el film The future is unwritten: Joe Strummer de Julien Temple.

Com a líder de The Clash, Joe Strummer (21 d’Agost 1952 – 22 de Desembre 2002) va canviar la vida de molta gent per sempre. Anys després de la seva mort, encara es pot sentir la seva influència a tot el món.

Fill d’un diplomàtic anglès, nascut a Ankara (Turquia), va viatjar i viure a països com Mèxic, Turquia i Egipte. La crua realitat social d’aquests indrets li va fer prendre una forta consciència social d’injustícia.

Julien Temple, ens mostra a un Joe Strummer, no només com una llegenda o un músic, sinó també com un comunicador de la nostra època. Recorrent a la seva història punk i a l’amistat que va sorgir entre el director i el protagonista, la pel·lícula és un autèntic homenatge al Joe Strummer d’abans, durant i després de The Clash, en una brillant biografia del hippie que va renéixer punk. The Clash marca indefectiblement la vida d’Strummer, però el documental va molt més enllà dels The Clash.

Hi ha testimonis de Bono, de Martin Scorsesse, d’Steve Buscemi, Johnny Deep, entre molts d’altres, que parlen de la bondat, generositat i genialitat de Joe Strummer, líder de The Clash i dels Mescaleros. Geni i figura.

The future is unwritten ens porta els ecos dels suburbis, l’Anglaterra Thatcheriana i neoliberal, les okupacions, els festivals de suport a la classe treballadora, els focs de camp, el punk rock, l’arribada del reggae a la Gran Bretanya, l’impacte del mercat en un grup que “fa les amèriques”, els sandinistes, l’esquerra de combat, García Lorca, l’amistat, el desconcert.

Julien Temple, britànic

Nascut a Londres l’any 1953, va estudiar arquitectura i història al Kings College de Cambridge.  Julien Temple és un realitzador de cinema i documentals musicals de bandes com els Sex Pistols, Dr. Feelgood, Madness o Joe Strummer. També ha dirigit pel·lícules com “Els principiants” amb David Bowie o “Bullet” amb Tupac Shakur i Mickey Rourke.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada