El CineClub la Seu projecta demà dimecres 20 de març el film ‘Leave no trace’

Demà dimecres 20 de març, a les 22 h a la sala 2 de cinemes Guiu, el cineclub la Seu d’Urgell s’afegeix a la ruta 66 del festival de cinema independent “l’Americana” i projectarà el film Leave no Trace, de la directora Debra Granick.

El film tracta la història d’un pare i la seva filla de 13 anys que viuen una vida tranquil·la i feliç aïllats de la societat en un enorme parc nacional de Portland (Oregon) fins que un petit error complica les seves vides per sempre en ser detinguts per la policia.

Es tracta d’una pel·lícula amb més de 66 nominacions i 14 premis a tot el món. Rodada als preciosos paratges naturals de l’estat d’Oregon, Leave no Trace és la nova pel·lícula de la directora Debra Granick, que va donar-se a conèixer fa uns anys amb el film de ficció Winter’s Bone. Adapta ella mateixa junt amb Anne Rosellini la novel·la “My Abandonment” de Peter Rock i aconsegueix una història, com manen els canons del bon cinema indie, petita, minimalista, però plena de detalls i de sentiments, que es manifesten a cada gest, a cada mirada, a cada moviment dels protagonistes. Guardonada a diversos festivals i formant part de tops de l’any tan prestigiosos com els dels crítics de Nova York, o de la National Board of Review,  Leave no Trace ha estat sens dubte un dels plats forts d’aquesta edició d’Americana

 

La directora: Debra Granick

Debra Granik (Cambridge, Massachusetts, 6 de febrer de 1963) és una directora de cinema i guionista nord-americana. És reconeguda per les pel·lícules Down to the Bone (2004), protagonitzada per Vera Farmiga i Winter ‘s Bone, protagonitzada per Jennifer Lawrence en la seva actuació revelació i per la qual Granik va ser nominada a dos premis de la Academia. En 2018 va dirigir Leave No Trace, una pel·lícula basada en el llibre My Abandonment de Peter Rock.