El cineclub la Seu d’Urgell projectarà aquest dijous 9 de novembre “En la via láctea” del director Emir Kusturika a les 22h a cinemes Guiu.

Primavera en temps de guerra. Cada dia, un lleter travessa el front en ruc, esquivant les bales per portar la seva preuada mercaderia als soldats. Beneït per la sort en la seva missió, estimat per una bella vilatana, un futur plàcid sembla esperar-lo… fins que l’arribada d’una misteriosa dona italiana dóna un tomb a la seva vida. Així comença una història d’amor prohibit i apassionat que submergirà a tots dos en un seguit d’aventures fantàstiques i perilloses. El destí els ha unit, i res ni ningú sembla poder detenir-los.

Basat en “tres històries veritables i moltes fantasies”, com s’informa al principi de la pel·lícula, On The Milky Road és una faula en la qual el director d’obres mestres com Papá està en viaje de negocios, El tiempo de los gitanos, Undeground o Gato negro, gato blanco mira als seus orígens i a la essència de les coses en el seu nou treball. El seu estil no ha canviat; els enquadraments sempre són plens de coses que succeeixen a diversos nivells i s’encavalquen entre si sobre una música a la qual es concedeix una gran importància.

El director: Emir Kusturika

Nemanja Emir Kusturica és un director de cinema i músic serbi (24 de novembre de 1954 a Sarajevo, Iugoslàvia, a l’actual Bòsnia i Hercegovina). A finals de la dècada dels vuitanta i durant la dècada dels noranta va guanyar popularitat com a director rebent diversos premis en festivals internacionals.

Filmografia: Guernica, 1978, curtmetratge, Sjećaš li se, Dolly Bell, 1981, El pare en viatge de negocis (Otac na službenom putu), 1985, Dom za vešanje, 1988, El somni d’Arizona (Arizona Dream), 1993, Underground, 1995, Gat negre, gat blanc (Crna mačka, beli mačor), 1999, Super 8 Stories, 2001, documental, Life Is a Miracle (Život je čudo), 2004, Promet-me (Zavet), 2007, Maradona, 2008, documental

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada