El  cineclub la Seu d’Urgell, conjuntament amb Filmoteca de les Terres de Lleida homenatjarà de manera pòstuma al director Michael Cimino (1939-2016), amb un minicicle que inclourà 3 films del director. El Cazador, un botín de 500.000 de dólares i Manhattan Sur (el proper trimestre)

Comença el cicle aquest dijous 23 de febrer a les 21,30h a la sala 2 de cinemes Guiu. L’acció arrenca en una petita ciutat metal·lúrgica de Pennsylvania. Poc abans de partir al front, uns amics viuran dos rituals molt diferents: la boda d’un dels dos i una cacera on es reprodueixen certs codis de camaraderia i noblesa que molt aviat es veuran greument alterats. L’experiència dels nois a Vietnam serà desastrosa i els deixarà seqüeles físiques i psíquiques.

Realitzat sis anys després de la fi de la Guerra del Vietnam, ‘The Deer Hunter’ va ser un dels primers films de ficció a abordar els fantasmes del conflicte.

Michael Cimino era un renovador, un gran guionista, un tipus que no estava bé dins de la seva pell. Era una persona que no es creia la història oficial del seu país. Amb The Deer Hunter parla del trastorn que causa la guerra del Vietnam en tota una generació. La pel·lícula és generalment considerada com una de les més notables sobre la guerra del Vietnam, per interessar-se menys en les escenes de guerra que en les de la psicologia dels personatges i dels traumatismes soferts, sobretot després de la seva tornada al país.

És una gran obra mestra amb un punt de vista del tot original que se situa al costat de la classe obrera americana tan rarament filmada. És l’única pel·lícula que ens fa comprendre el que ha pogut ser la guerra del Vietnam sense explicar-nos-ho. El film va esdevenir un èxit de taquilla que va obtenir cinc Oscars a les categories de millor film, director, actor secundari (Christopher Walken), muntatge i so.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada