El cineclub la Seu d’Urgell projectarà aquest dijous 26 d’octubre “Certain Women”

Una advocada amb una difícil relació amb un dels seus clients, una dona que pretén guanyar diners amb mètodes poc elegants i una cuidadora de cavalls que s’enamora de la seva professora. Tres petites històries, fragments de vida de tres dones que es creuen en un petit poble dels Estats Units, on cadascuna està intentant obrir-se camí sense massa èxit.

Tres històries mínimes protagonitzades per dones, amb un to pausat però que saben arribar a l’espectador. Reichardt ha comptat amb quatre actrius de luxe per aquest projecte: Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart i Lily Gladstone.

Els paisatges de Montana mostrats, són d’una desolació eterna, nomes amb unes poques imatges de l’entorn on es mouen els personatges fa que tinguis una immensa pena per tots els components d’aquella societat i aquella terra. Cinema americà a la sueca: pausat, tranquil, sense musiques innecessàries, plans molt llargs i silencis, com ens va ensenyar Bergman.

Festivals i premis

2016: Premis Independent Spirit: Nom. a millor director i actriu secundària. (Gladstone)

2016: Cercle de Crítics de New York: Millor actriu secundària (Williams)

2016: Crítics de Los Angeles: Millor actriu secundària (Gladstone)

2016: Premis Gotham: Nominada a millor pel·lícula i nova actriu (Lily Gladstone)

La directora: Kelly Reichard

Es una escriptora i directora de cinema nord americana amb molt prestigi dintre del cinema independent. Va néixer a Miami el 1964 i va debutar al cinema amb River of Grass (1994), que va rebre diverses nominacions als Independent Spirit Awards. Durant els següents deu anys Reichardt es va dedicar a la docència a la Facultat de Cinema de la Universitat de Nova York. Old Joy (2006), el seu retorn al cinema, va guanyar el Tiger Award a Rotterdam. Posteriorment ha realitzat Wendy and Lucy (2008), Meek’s Cutoff (2010), Night moves (2012). Certain Women (2016) i Meek’s cutoff són les úniques pel·lícules de la directora que s’han distribuït a l’estat espanyol. No hi ha versió doblada o subtitulada de la resta. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.