El cineclub la Seu d’Urgell obre la temporada de primavera amb la pel·lícula Paco de Lucía: la búsqueda, de Curro Sánchez Varela

cineclub la seu

El cineclub la Seu d’Urgell obre la temporada de primavera amb la pel·lícula Paco de Lucía: la búsqueda, de Curro Sánchez Varela dijous 9 d’abril a les 22h a cinemes Guiu.

En aquest cas es passaran quatre documentals de gran qualitat fílmica, tots ells, centrats en figures capdavanteres en els seus camps musicals, i dirigits per reconeguts realitzadors, exceptuant el de Paco de Lucía: La búsqueda, documental dirigit pel seu fill Curro Sánchez, neòfit en el tema, però que va guanyar el darrer Goya al millor documental.

L’inici és dijous 9 d’abril, amb el documental “Paco de Lucía: la búsqueda” , dirigit per Curro Sánchez Varela (fill de Paco de Lucía). La búsqueda ens relata tota la trajectòria del genial guitarrista a través de diverses entrevistes realitzades entre 2010 i 2014.

Així, les següents projeccions i per ordre, seran:

  • El 23 d’abril el documental sobre Joe Strummer, figura capdavantera del punk-rock, després de la seva mort, encara es pot sentir la seva influència arreu del món, líder dels mítics The Clash, Joe Strummer: the future is unwritten, dirigit per Julien Temple.
  • El 7 de maig el documental sobre Chet Baker, figura cabdal del cool-jazz. Un jazzman amb una trajectòria vital tan intensa com autodestructiva. Let’s get lost, dirigit per Bruce Weber, un fotògraf de referència tant per les seves imatges de moda, les seves fotografies de la societat nord-americana i els seus retrats, com pels videoclips que ha realitzat per a diferents cantants i grups musicals.
  • I el 21 de maig serà el torn del documental sobre el Neil Young i el seu grup Crazy Horse, Year of the horse, dirigit pel Jim Jarmusch.

Finalment, el 4 de juny, s’acabarà el cicle musical amb música en directe, ofert pel Quartet Indiano, que musicaran en viu tota una sèrie de joies fílmiques del cinema silent, en una sessió anomenada Silent Movie Music.

I es clourà el trimestre amb Els terrats, dirigida pel realitzador algerià Merzak Allouache, dintre del cicle “per estrenar”, en col·laboració amb la Federació Catalana de Cineclubs. Bab El-Oued és un barri de classe obrera d’Alger. Les crides a la pregària marquen els temps del dia en què tenen lloc les cinc històries d’aquesta pel·lícula. De l’alba a la nit, una multitud pul·lula i s’agita als terrats. Espais confinats, convertits en miralls a cel obert de les contradiccions, de la intolerància, dels conflictes sense fi que minen la societat algeriana.

TOTES LES NOTÍCIES