El cineclub de la Seu projecta Homicidi (Drabet)

Dijous 13 de desembre, a les 22 h a la sala 2 de cinemes Guiu, el cineclub la Seu d’Urgell projectarà Homicidi (Drabet), del director danès Per Fly.

El cineclub de la Seu projecta el segon film de la FilmoXarxa que és una iniciativa per a distribuir per tota la geografia un seguit de films subtitulats en català i que fins ara no han trobat acollida dins dels circuits comercials habituals.

Un professor universitari casat manté relacions amb una noia activista del moviment antiglobalització. En l’atac a una fàbrica d’armes, els activistes atropellen mortalment un policia. Tots es neguen a revelar qui conduïa la furgoneta en el moment de l’atropellament. Una història dramàtica ben narrada que tracta de manera molt convincent el tema de les eleccions personals.

Thriller polític dirigit a la classe mitjana obrera europea que acaba convertida en víctima d’ideologies, radicalismes, dogmatismes i accions terroristes. Des d’una policia que apallissa als seus presos per aconseguir sostreure la veritat del presumpte culpable fins als mitjans de comunicació que segueixen amb atenció el cas, passant per una institució educativa conservadora que no accepta les opinions d’un dels seus docents.

El director: Per Fly

Per Fly Plejdrup és un director de cinema danès, generalment acreditat simplement com Per Fly. Està casat amb l’actriu danesa Charlotte Fich.