El cineclub de la Seu d’Urgell projectarà aquest dijous a les 22h a cinemes Guiu,  la pel·lícula Still the Enemy Within, un documental que relata la vaga dels miners anglesos durant l’època del govern Thatcher. Aquesta sessió forma part del programa Per Estrenar de la Federació Catalana de Cineclubs que permet l’exhibició a Catalunya de films inèdits gràcies al treball conjunt de diversos cineclubs.

Still The Enemy Within és tota una lliçó de cinema construïda a través de materials de l’època i entrevistes actuals, però que per desgràcia està fora dels circuits de distribució del nostre país. La de dijous és, per tant, una ocasió única per veure aquesta pel∙lícula en una sala de cinema.

La sessió comptarà amb la presència del productor de la pel∙lícula i autèntic artífex del projecte, Mike Simons és periodista i escriptor que ha publicat dos reconeguts llibres sobre la vaga de miners dels anys 84-85 a Anglaterra i que l’han convertit en un referent sobre el tema. És un expert en aquest període i ha mantingut un vincle durant més de 30 anys amb miners, fotògrafs, vaguistes i tots els protagonistes d’aquells fets. Això l’ha impulsat a recopilar tota aquesta informació a Still the Enemy Within, un projecte personal i que ell mateix ha finançat.

1984. El govern conservador de Margaret Thatcher va declarar la guerra a les associacions de treballadors, especialment a la més forta del país, la National Union of Mineworkers, tancant un munt de mines d’arreu del país i portant moltes famílies a la precarietat. Enfrontant-se al totalitarisme del govern, 160.000 miners van iniciar una batalla que canviaria el curs de la història social de la Gran Bretanya. Aquesta pel∙lícula relata aquells esdeveniments a través d’un thriller apassionant.

Mike Simons. Periodista, editor i escriptor que ha publicat dos dels principals llibres sobre les vagues mineres britàniques de 1984-1985: ‘Striking Back’ i ‘Blood, Sweat and Tears: Photographs from the Great Miners’ Strike ‘al costat del fotògraf John Sturrock. És un dels principals experts sobre la vaga minera i ha mantingut una estreta relació amb miners, simpatitzants i fotoperiodistes pròxims a les valls miners durant els últims 30 anys. El seu treball s’ha convertit en referència per a desenes d’investigacions i publicacions sobre les vagues mineres contra Margaret Thatcher.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada