El Cineclub de la Seu projecta ‘Comandant Arian ‘

El Cineclub la Seu d’Urgell, en col·laboració amb Endavant, projectarà dimecres 22 de maig a les 20,30h a la sala 2 de cinemes Guiu Comandant Arian de la directora reusenca Alba Sotorra, que presentarà el film i conduirà el debat posterior.

A les planures àrides de la Síria rural, la comandant Arian, de trenta anys, lidera el seu batalló de dones en lluita contra Estat Islàmic. Per a ella, l’enfrontament armat és l’únic camí per emancipar-se d’una societat profundament patriarcal. Alba Sotorra documenta l’alliberament de la ciutat de Kobane i mostra la realitat de la vida a la línia de front.

Després de l’esclat de la guerra a Síria, un grup de dones de la resistència kurda va formar les Unitats de Protecció de les Dones de YPJ. Arian, qui de molt jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, dirigeix una d’aquestes unitats i dedica la seva vida a la derrota del Daesh. A mesura que el YPJ es troba més a prop del seu objectiu, Arian fa tot el possible perquè les seves companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per a la pròxima generació de dones. El documental explora íntimament les motivacions rere la seva lluita desesperada.