cineclub-seuEl Jafaar és un pescador palestí de Gaza. Un dia troba a les seves xarxes un porc, segurament caigut d’un vaixell de càrrega. Com a bon musulmà, decideix desfer-se ràpidament d’un animal impur, però la seva situació econòmica li aconsella vendre’l. La venda posa de manifest la indigència de la població de Gaza, tancada entre el bloqueig d’Israel i els islamistes que controlen la zona.

Amb “Le cochon de Gaza”, l’escriptor i fotògraf de premsa Sylvain Estibal debuta en la direcció, atrevint-se a tocar el conflicte israelià-palestí des d’una perspectiva humorística. Una comèdia audaç i emprenedora sobre el conflicte religiós i social d’israelites i musulmans en el seu dia a dia, en la seva abnegada malentesa convivència i la supervivència per menjar més enllà de disputes i embolics.

El germen d’aquesta pel·lícula va tenir lloc el 2004, quan Estibal va viatjar a Hebron (Cisjordània) en un treball per a l’agència França Presse, on va prestar unes càmeres a una família palestina i a una altra israeliana, separades per la tanca, perquè retratessin seu dia a dia, descobrint que tenien vides molt més semblants del que ells creien. Premi Cèsar a la Millor òpera prima al 2011.

 SYLVAIN ESTIBAL (Director / Escriptor)

Sylvain Estibal viu i treballa a París. És autor de diverses obres sobre el desert, entre les quals cal destacar el llibre de converses amb Théodore Monod, Terre et ciel.

L’últim vol de Lancaster, publicada el 2006, va ser la seva primera novel•la d’aventures, en la qual el pilot Bill Lancaster vola des Lympne (Anglaterra) rumb a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) per intentar batre el rècord establert en aquest trajecte. El llibre va ser adaptat al cinema en 2010 sota el títol L’últim vol (The last flight en anglès, Le dernier vol en francès original).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada